Ocena hotela: Disney’s Hollywood Hotel HongkongBooking.com


Disney's Hollywood Hotel Hongkong

Disney’s Hollywood Hotel Hongkong

V neposredni bližini Disneylanda v Hongkongu sta samo dva hotela: Hongkong Disneyland Hotel in Disney’s Hollywood Hotel Hongkong. Preizkusili smo slednjega, ki je nekoliko cenejši, v primerjavi s hoteli v središču Hongkonga kljub temu relativno drag. A ker smo potovali s triletnim otrokom in se naslednje jutro po obisku Disneylanda odpravili direktno na letališče, se je prenočevanje v zabaviščnem parku izkazalo najmanj utrujajočo možnost. Po celem dnevu v zabaviščnem parku se namreč nismo želeli vračati nazaj v center Hongkonga in se od tam naslednje jutro odpraviti na letališče, saj pot traja dolgo časa.

Disney’s Hollywood Hotel Hongkong je hotel s petimi zvezdicami, urejen v tipičnem hollywoodskem slogu. Nekaterim je to všeč, saj se fotografirajo na vseh koncih in krajih hotela, drugi bi verjetno pripomnili, da je hotel prav po ameriško kičast.

Kakor koli: storitve, ki jih hotel ponuja, so na zadovoljivo visokem nivoju. Sobe so gostom na voljo od 15. ure dalje, vendar smo se kljub temu ob zgodnjem prihodu v hotel (okoli 9. ure) lahko takoj prijavili in odložili prtljago v posebej za to določenem prostoru. Osebje na recepciji je bilo prijazno in učinkovito. Z veseljem so nam razložili vse, kar smo morali vedeti o obisku Disneylanda in samem hotelu ter storitvah, ki jih ponuja, vključno s hrano. Restavracije v hotelu so drage, vendar gostje nimajo na izbiro nobene druge alternative prehranjevanja, razen če se odpeljejo v Hongkong.

Večina od 600 sob v hotelu Disney’s Hollywood Hotel Hongkong je opremljenim z dvema zakonskima posteljama, saj ga večinoma obiskujejo družine z otroki. V sobah je tudi delovna miza, televizija z ravnim zaslonom, grelnik vode za pripravo kave in čaja ter sef. Kopalnica je bila čista in opremljena s kopalno kadjo. Le z gelom za prhanje in šamponom za lase so v hotelu Disney’s Hollywood Hotel Hongkong malo škrti, saj so te potrebščine v zelo majhnih stekleničkah, katerih pokrovčki so oblikovani v obliki ušes Miki Miške. Slednji dizajn se pojavlja tudi povsod drugod po hotelu, da otroci slučajno ne bi pozabili da so še zmeraj v Disneylandu.

Disney’s Hollywood Hotel Hongkong je od vhoda v zabaviščni park Disneyland in postaje podzemne železnice MTR oddaljen 5-7 minut vožnje z avtobusom. Avtobusi vozijo od 6h zjutraj do poznega večera vsakih 10-20 minut in so brezplačni.

Disney’s Hollywood Hotel Hongkong je torej primeren izključno za tiste, ki si želijo (oziroma morajo) prenočevati v neposredni bližini Disneylanda. Hotel je relativno drag, vendar gostje v tem delu Hongkonga nimajo na izbiro nobene druge ugodnejše alternative. Nad samim hotelom nimamo nobene pritožbe, saj ponuja vse, kar bi gostje pričakovali od hotela te kategorije.

Rezervacija hotela Disney’s Hollywood Hotel Hongkong >>