Old Town White Coffee Kuala LumpurBooking.com

Old Town White Coffee Kuala Lumpur

Old Town White Coffee

Kofeinski odvisniki se v jugovzhodni Aziji počutijo kot v paradižu. Lokalno gojena kava v Maleziji in okoliških državah je močna in aromatična. Zbujanje v tropsko jutro ob dišeči, energije polni skodelici malezijske kave je popotniška izkušnja, ki se za vedno vtisne v spomin. Kava je, ravno tako kot čaj, zelo priljubljena tudi med domačini. Ne samo zjutraj, pač pa kadar koli. Zaradi tega je po vsej Maleziji posejanih na tisoče lokalnih kavarn, v katere domačini zahajajo na kavo in klepet. Old Town White Coffee je le ena izmed njih, v kateri pa po našem okusu strežejo eno od najboljših kav. Naše mnenje očitno ni osamljeno, saj so kavarne Old Town White Coffee vedno polne domačinov.Začetki posebne mešanice kave Old Town segajo v leto 1958, ko so v Ipohu  v Maleziji odprli prvo kavarno imenovano White Café. Slednja je bila klasična malezijska kavarna z enostavnim pohištvom iz masivnega lesa, v katero so kmalu začele zahajati množice domačinov.

Leta 1999 neprestano rastoče podjetje v Maleziji odprlo verigo kavarn Old Town White Coffee, ki se je zaradi priljubljenosti hitro razširila tudi v okoliške države, na primer Singapur.

V kavarni Old Town White Coffee danes strežejo tudi hrano, ki je sicer okusna, a ne izstopa iz povprečja. Zato priporočamo, da si v njej privoščite le odlično kavo, ki jo še vedno pripravljajo po originalnem receptu. K njej se odlično prileže toast z maslom in kajo – lokalno kokosovo marmelado. Kaja je pripravljena iz kokosovega mleka in jajc, značilno zeleno barvo in aromo pa ji dajo listi pandana – tropske rastline, ki jo v jugovzhodni Aziji pogosto uporabljajo za pripravo sladkih jedi.

Če torej med sprehajanjem po Kuala Lumpurju ali Singapurju zagledate kavarno Old Town White Coffee, se le ustavite v njej. Naročite belo kavo, toast in kajo, in počutili se boste kot pravi domačini. Mimogrede lahko z njimi še malo poklepetate.

Lokacija: številne kavarne po vsem Kuala Lumpurju.