Olimpijski park v Londonu odprl vrata za obiskovalceBooking.com

Olimpijski park, London

Stolp ArcelorMittal in olimpijski stadion v Londonu

V soboto, 5. aprila 2014 ob 10:00 zjutraj, so z bučno parado bobnarjev, nastopi šolskih skupin in osupljivimi vragolijami pogumnih akrobatov odprli preurejen olimpijski park v Londonu. Samo prvi vikend ga je obiskalo več kot 50.000 radovednežev in če si želite ob obisku Londona pobegniti iz prenatrpanega centra in ob pogledu na dvorano za vodne športe ter olimpijski stadion podoživeti razburljive trenutke letnih olimpijskih iger 2012 v Londonu, vsekakor priporočamo, da ga obiščete tudi vi.

Olimpijski park, ki se uradno imenuje Olimpijski park kraljice Elizabete, je največji park v Londonu. Razteza se na površini, veliki toliko kot Hyde Park in Kensingtonski vrtovi skupaj. Obiskovalcem ne ponuja le čudovitega pogleda na športne objekte letnih olimpijskih iger v Londonu iz leta 2012, ampak tudi številne zelene in vodne površine. V parku je 4.300 dreves. Eden od glavnih elementov je promenada, obkrožena s 100 drevesi, iz katerih visi 57 gigantskih svetlobnih krogel. Skozi olimpijski park je speljanih 6,5 km vodnih poti, v čisto pravih gozdovih v njem pa prebivajo tudi številne ptice.

Vstop v park je brezplačen, za ogled določenih olimpijskih znamenitosti pa je treba plačati vstopnino. Obisk 114,5 metrov visokega stolpa ArcelorMittal, na katerem sta dve razgledni ploščadi (na višini 76 in 80 metrov) stane 15 GBP za odrasle in 7 GBP za otroke oziroma 40 GBP za družino (dva odrasla in dva otroka). S stolpa se odpira čudovit pogled na olimpijski park, ob njegovem vznožju pa se obiskovalci lahko sprostijo v Podiumu, kjer velikokrat prirejajo zanimive dogodke.

Olimpijski park v Londonu leži poleg železniške postaje/postaje podzemne železnice Stratford, do katere vozita liniji podzemne železnice Central in Jubilee, lahka železnica DLR in vlaki London Overground. Stratford je torej iz centra Londona enostavno in hitro dostopen. Če se med sprehodom po olimpijskem parku preveč utrudite, pa si lahko v bližnjem nakupovalnem centru Westfield Stratford City privoščite pijačo , kosilo ali pa zgolj nakupovalno terapijo.

Zemljevid Londona


Večji zemljevid London za turiste