Otok Boracay, Filipini

Otok Boracay, Filipini

Otok Boracay na Filipinih

Hoteli Boracay >>

Mali tropski otoček Boracay, ki v dolžino meri le osem kilometrov, na najožjem delu pa je širok le kilometer, je najbolj znan turistični kraj na Filipinih. Kdor potuje na Filipine, skoraj zagotovo obišče Boracay, priljubljen pa je tudi med domačini, kar pomeni, da tropskega paradiža zdaleč ne boste imeli le zase. A obisk Boracaya kljub vsemu priporočamo celo tistim, ki iz dna duše prezirajo masovni turizem. Ves turistični živžav na Boracayu se namreč odvija na Beli plaži (White Beach), ki slovi kot ena izmed najlepših na svetu. Upravičeno.

White Beach je neskončna preproga mehkega belega peska, ki jo oblivajo nežni valovi toplega tropskega morja zapeljive turkizne barve. Glede na to, da je Bela plaža dolga skoraj pet kilometrov, lahko na njej brez težav najdete miren kotiček v prijetni senci kokosovih palm. Vsaj dokler vas ne najdejo prodajalci spominkov, sončnih očal, pijače, izletov s čolni … In maserke, ki enourno masažo ponujajo za 5-10 evrov. A prodajalci praviloma niso vsiljivi. Večine se lahko znebite z enim samim prijaznim, a odločnim “ne, hvala”.

V zvezi z obiskom Boracaya je nujno upoštevati en in edini nasvet: prihranite ga za konec potovanja. Če se boste najprej ustavili na Boracayu, obstaja velika možnost, da bo Boracay edini kraj, ki ga boste videli na Filipinih. Tropski paradiž je težko zapustiti.

Kakovost hrane na Boracayu je v splošnem na višji ravni kot drugod na Filipinih, razmerje med kakovostjo in ceno prenočišč pa je slabše, kot drugod. Pravljična lokacija ima pač svojo, nič kaj pravljično ceno.

Če razmišljate o poročnem potovanju v tropski paradiž, Boracay vsekakor uvrstite na seznam želja. Le za bungalove namenite malo več denarja, kakšnih 100 ameriških dolarjev na noč, da na medenih tednih ne boste uživali le na plaži.