Otok WaihekeBooking.com


Otok Waiheke blizu Aucklanda na Novi Zelandiji

Otok Waiheke blizu Aucklanda na Novi Zelandiji

Otok Waiheke leži v zalivu Hauraki. Od Aucklanda je oddaljen manj kot 18 kilometrov oziroma 35 minut vožnje s trajektom, a življenje na njem teče popolnoma drugače kot v mestu.

Na otoku živi približno 8000 prebivalcev, ki se radi pošalijo, da se med seboj poznajo in točno vedo, čigav pes gnoji njihove gredice. Pravijo tudi, da če na avtobusno postajo prideš pet minut pred odhodom avtobusa, moraš nanj počakati vsaj deset minut. Če prideš točno takrat, ko bi avtobus moral odpeljati, pa ga zagotovo zamudiš.

Na otoku Waiheke so številni vinogradi in lepe plaže, ob katerih so nanizane vile, katerih cene so narasle do neba.

Otok Waiheke si je zlahka mogoče ogledati na enodnevnem izletu iz Aucklanda. Nanj se lahko odpravite sami (v pristanišču v Aucklandu kupite vozovnico za trajekt in za avtobuse po otoku Waiheke) ali pa se odločite za kakšnega od organiziranih izletov. Mi smo preizkusili enodnevni izlet agencije Fullers, ki ga priporočamo predvsem tistim, ki si želijo o otoku Waiheke nekaj izvedeti iz prve roke in se hkrati samostojno potepati po njem. Omenjeni enodnevni izlet je namreč vključeval povratno vozovnico za trajekt iz Aucklanda do otoka Waiheke, uro in pol trajajoč avtobusni ogled otoka, med katerim smo izvedeli kopico zanimivosti, in enodnevno vozovnico za vse avtobuse na otoku Waiheke, tako da smo se lahko po vodenem ogledu (ki ga je mogoče zapustiti kadar koli in kjer koli) sami podali po otoku.

Za podrobnosti o tem in drugih enodnevnih izletih po otoku Waiheke (vključno z izleti v vinograde, na katerih je mogoče poskusiti odlična novozelandska vina), obiščite spletno mesto Fullers.

Plaže, vinogradi in narava na otoku Waiheke marsikoga tako očarajo, da se odloči na njem preživeti dlje časa. Na otoku Waiheke so na voljo tudi prenočišča. Hoteli na otoku Waiheke >>