Park Jingshan v PekinguBooking.com


Pogled na Prepovedano mesto iz parka Jingshan

Pogled na Prepovedano mesto iz parka Jingshan

Obisk parka Jingshan v Pekingu močno priporočamo. Ne zaradi parka samega, pač pa zaradi čudovitega pogleda na strehe palač Prepovedanega mesta, ki se odpira z najvišje točke parka Jingshan.

Pak Jingshan se razprostira po umetno narejenem griču za severnim vhodom v Prepovedno mesto. Grič je narejen iz materiala, izkopanega pri gradnji vodnega jarka okoli Prepovedanega mesta. Grič naj bi Prepovedano mesto varoval pred zlimi duhovi. Če ga pred zlimi duhovi zares varuje, je težko dokazati, vsekakor pa ga varuje pred strašnimi peščenimi viharji, med katerimi močni severni vetrovi Peking prekrijejo z oblaki drobnega peska iz Mongolije.

Peking je raven kot palačinka, tako da je park Jingshan najvišja točka kitajske prestolnice (če ne upoštevamo visokih nebotičnikov, ki zadnja leta rastejo kot gobe po dežju). Kot rečeno se izpred paviljona na najvišji točki parka odpira čudovit pogled na Prepovedano mesto. Fotografi razgledno točko obiščite zgodaj zjutraj ali ob sončnem zahodu, ko je svetloba najprimernejša za fotografiranje. V opoldanskem času je Peking ponavadi zavit v smog, še posebej, če tisti dan ni vetra.

Lokacija: Park Jingshan, severno od severnega vhoda v Prepovedano mesto. Transport: metro linija 1 do postaje Tian’anmen West, nato avtobus št. 5.