Pečenjara Edi v Pulju

Booking.com
Pecenjara Edi
Pečenjara Edi, Pulj

V starem centru Pulja mrgoli restavracij – od dragih do malo manj dragih, ravno poceni se v tem priljubljenem hrvaškem mestu jesti več ne da. Pečenjara Edi na Kandlerovi ulici 21 v samem centru Pulja je ena izmed cenejših restavracij. Na zunaj ni videti nič posebnega: nekaj  miz, razpostavljenih po tlakovani ulici, pred majhno restavracijo, za katero se zdi, da je čas v njej ustavil pred kakšnimi dvajsetimi leti. Daje vtis, kot da gre za majhno družinsko restavracijo, ki ni šla povsem v korak s sodobnim dizajnom, ki danes privablja turiste, a je bila ob našem obisku kljub temu skoraj polna in gostje so bili videti zadovoljni.

Prijazen natakar nam je prinesel »starinski« meni – starinski zato, ker je tudi ta videti tako, kot bi bil natisnjen pred nekaj leti, čeprav očitno ni bil, saj je Hrvaška evro začela uporabljati šele v začetku leta 2023.

Na meniju je standardna izbira jedi z žara: od pleskavic in čevapčičev do mešanega mesa na žaru in istrskih klobasic, natakar pa je omenil, da pečejo tudi zelo dobre pice.

Odločili smo se za slednje. Naročili smo tri vegatarianske: italiana, vegetale in margherita, zraven pa še točeno pivo, pomarančni sok in tonik. Na pice nismo dolgo čakali in bile so – dobre. Ne bomo trdili, da so bile ravno vrhunske, vendar smo marsikje jedli precej slabše. Sestavine so bile sveže, testo dobro pripravljeno in okusno – skratka, za ta denar si v samem centru Pulja ne bi mogli želeti kaj boljšega.

Če ste torej v centru Pulja in želite hitro kosilo ali večerjo, okusno pripravljeno in svežih sestavin, in vam ni do tega, da bi jedli v kakšni dragi restavraciji, je Pečenjara Edi dobra izbira. Za prej navedeno hrano in pijačo smo plačali 38 evrov.

Lokacija: Kandlerova ul. 21