Penzion Jahn SalzburgBooking.com

Penzion Jahn v Salzburgu

Penzion Jahn Salzburg

Salzburg je izredno popularna turistična destinacija, zato so hoteli v Salzburgu dragi. Predvsem v poletni turistični sezoni se lahko cene dvoposteljnih hotelskih sob v Salzburgu povzpnejo krepko nad 100 evrov na noč, ob koncih tedna pa celo nad 200 evrov na noč.

K sreči so v Salzburgu na voljo tudi cenejši penzioni in eden izmed njih je Penzion Jahn na idealni lokaciji v neposredni bližini glavne železniške postaje.

Naj vas tipično nemško ime Penzion Jahn ne prevara: ob našem obisku smo ugotovili, da je penzion zdaj v lasti kitajskega para, vendar kljub temu ponuja tipične avstrijske storitve, ki bi jih pričakovali v penzionu te kategorije.

Penzion Jahn je od glavne železniške postaje oddaljen 3 minute hoje, do parkov palače Mirabell se lahko sprehodite v 10 minutah, staro mestno jedro Salzburga pa je oddaljeno približno 20 minut hoje od penziona Jahn. Lokacija penziona je torej dobra. Če se vam do centra Salzburga ne ljubi sprehoditi, se lahko usedete tudi na električni mestni avtobus.

Sobe v penzionu Jahn so čiste, vendar špartanske (oziroma z drugo besedo: avstrijsko/nemške). Prenočevali smo v sobi številka 4, ki je v prvem nadstropju. Opremljena je z dvema posteljama, mizo, dvema stoloma, dvema nočnima omaricama in garderobno omaro. V kopalnici, ki je ločena od stranišča, smo našli dve majhni vrečki gela za tuširanje/šampona, milo in nekoliko utrujene (čeprav čiste) brisače. V sobi ni televizije, ni telefona, ni kuhalnika za vodo, ni kave in ni čaja. Okno sobe št. 4 gleda na ulico, na kateri pa praktično nikoli ni nobenega prometa, zato s hrupom nismo imeli težav.

V penzionu Jahn ni dvigala. Prtljago je treba nositi po stopnicah.

Med 7:00 in 9:30 ponujajo brezplačen zajtrk. Na voljo sta dve vrsti kruha, sir, salama, kuhana jajca, maslo, marmelada, müsli, koruzni kosmiči, jogurt in jabolka. Izbira ni ravno raznovrstna, vendar dovolj velika, da smo se lahko okrepčali pred potepanjem po Salzburgu.

Kot rečeno je penzion Jahn v neposredni bližini železniške postaje, kjer je med drugim trgovina Spar, ki je za razliko od ostalih odprta tudi ob nedeljah in praznikih. Zraven železniške postaje je nakupovalni center s spodobno izbiro trgovin, vendar je ob sobotah odprt samo do 18.00 ure, ob nedeljah pa zaprt. Če ste v Salzburgu ob koncu tedna, prenočujete v penzionu Jahn in za večerjo ne bi radi jedli hrane iz Spara, se lahko po Elisabethstrasse 2 minuti sprehodite v smeri centra in na desni strani boste opazili majhno restavracijo/okrepčevalnico Bamiyan, v kateri strežejo pice in razne jedi z Bližnjega Vzhoda. Mi smo za večerjo naročili dve pici za s seboj in ju pojedli v sobi penziona Jahn. Dobri sta bili.

Penzion Jahn Salzburg je eden od najcenejših penzionov v Salzburgu v neposredni bližini železniške postaje in dovolj blizu centra Salzburga, da je dosegljiv peš. Pretiranega udobja v penzionu Jahn ni pričakovati. V sobah so pač (udobne) postelje in bolj malo drugega. Brezplačen zajtrk je vedno dobrodošel. Osebje penziona je prijazno in rado pomaga turistom pri načrtovanju obiska znamenitosti Salzburga. Če potujete z avtom, imajo v penzionu Jahn tudi brezplačno zasebno parkirišče.