Spletno mesto hotelskerezervacije.eu za svoje nemoteno delovanje uporablja t. i. piškotke. To so za datoteke, ki se odlagajo na napravi, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni anonimni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki jih je uporabnik izbral v posameznem spletnem mestu.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Kako upravljati s piškotki?

Uporabnik vedno ohranja popoln nadzor nad piškotki, saj te lahko kadar koli izbriše, omeji ali pa povsem onemogoči.

Navodila, kako to stori, se razlikujejo od naprave do naprave in so na voljo na domači strani posameznega proizvajalca programske opreme.

Vi torej odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku:

Chrome

Firefox

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)

Navodila za izključitev storitve Google Analytics najdete na spletni strani https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Katere piškotke uporabljamo?

V našem spletnem mestu uporabljamo piškotke tretjih spletnih mest: Googlove piškotke za statistiko strani (zbiranje anonimnih podatkov o načinu uporabe spletnega mesta, ki jih uporabljamo za izboljševanje spletnega mesta) in serviranje ustreznih oglasov ter piškotke spletnih mest booking.com za pravilno delovanje rezervacij hotelov ter dohop za pravilno delovanje iskalnika letalskih kart. Ravno tako lahko uporabljamo piškotke tretjih spletnih mest, katerih vsebino vpenjamo v naše spletno mesto (Facebook, YouTube). Na piškotke tretjih spletnih mest nimamo vpliva.

Podrobnejši podatki o piškotkih

PiškotekVrstaTrajanjeOpis
AWSELBtrajanje seje, 30 dniOmogočanje gladkega delovanja iskalnika letalskih kart
bkngob zaprtju brskalnikaOmogočanje gladkega delovanja rezervacijskega sistema hotelov
FacebooksledenjeUporaba za deljenje preko Facebooka. Sam po sebi piškotka ne nastavi, vendar ga uporabi, če že obstaja.
Google Analyticssledenje2 leti, 30 minut, seja, 6 mesecevZbiranje informacij o načinu uporabe spletnega mesta. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in pomoč pri izboljševanju spletnega mesta. Piškotek zbira informacije na anonimen način, in sicer o številu obiskovalcev spletnega mesta, lokacijah, s katerih obiskovalci prispejo v naše spletno mesto, in straneh, ki jih obiščejo.
NIDidentifikator sejeob zaprtju brskalnikaIdentifikator seje

Če uporabe piškotkov ne potrdite, obvestilo o piškotkih ostane prisotno na vseh straneh, spletno mesto pa morda ne bo delovalo tako dobro, kot deluje s piškotki.