Restavracija Pivovarsky dum, Praga

Restavracija Pivovarsky Dum, Praga

Restavracija Pivovarsky Dum, Praga

Hoteli Praga >>

V priljubljeni češki restavraciji Pivovarsky dum varijo lastno pivo in radi eksperimentirajo z okusi. Na seznamu pijač je med drugim pivo z okusom kave, banane in višnje, ob našem obisku pa so ponujali tudi pivo z okusom borovnice. Poskusili smo slednjega in bili nad njim navdušeni. Nismo si predstavljal, da se lahko sladkoba borovnic in grenčica piva združita v tako dober okus.

V restavraciji Pivovarsky dum strežejo tradicionalne češke in nekaj mednarodnih jedi. Kljub temu, da je bilo zunaj 30 stopinj Celzija, smo se odločili za češko klasiko: krompirjeve cmoke, polnjene s prekajeno svinjino, in kislo zelje. Cmoki so bili odlični, svinjina hrustljava in okusna, zelje pa ne ravno po našem okusu. Bolj sladko kot kislo je bilo, kar je sicer tipično za češko in morda tudi nemško kulinariko.

Restavracijo Pivovarsky dum priporočamo vsem, ki si želite uživati v tipični češki hrani in eksotičnih okusih piva, obisk pretirano turističnega Švejka pa vam ne diši.

Za zgoraj opisani obrok in espresso smo plačali 200 čeških kron (7,90 €).

Lokacija: Lipova 15 (na križišču z Ječno), Praga 2. Transport: metro C (postaja I.P. Pavlova), metro B (postaja Karlovo namesti), tramvaji 4, 6, 10, 16, 22, 23 (postaja Štepanska). Splet: www.gastroinfo.cz/pivodum