Plaže v PuljuBooking.com

Valkane Pula

Plaža Valkane na polotoku Verudela

V neposredni okolici Pulja je kar nekaj plaž, zato ste lahko tudi v primeru, da prenočujete v centru mesta, na primer v odličnem stanovanju Aurora Rooms Pula, že v manj kot pol ure ob morju.

V Pulju smo bili brez avtomobila, zato smo se za prevoz do plaže zanašali na javni prevoz. Bilo je povsem preprosto in hitro: avtobus številka 2A iz centra Pulja vozi na polotok Verudela in ena izmed najboljših plaž na tem otoku, Valkane, je od avtobusnega postajališča oddaljena le minuto hoje.

Plaža Valkane Pula

Valkane je majhna, prodnata plaža (no, kamenje je precej veliko, vendar ne ostro), ki je zelo priljubljena predvsem med domačini. Morje na plaži Valkane je zelo čisto, zato je plaža prejela modro zastavo. Za plažo je gostišče, kjer lahko kupite kakšno pijačo, v neposredni bližini pa je tudi borov gozd, zato lahko uživate tudi v senci.

Plaža se predvsem ob koncih tedna lahko hitro napolni, vendar šele okoli kosila, zato lahko zgodaj zjutraj na njej uživate v relativnem miru.

Nekatere druge plaže v okolici Pulja:

Havajska plaža Pula

Plaža Havajka ali Havajska plaža skorajda spominja na trope, zato so jo verjetno tudi poimenovali »havajska«. Plaža je peščena, do nje vodijo betonske stopnice, nad katerimi je lepo sprehajališče s pogledom na morje.

Plaža Zlatne stijene Pula

Plaža Zlatne stijene je ena od najlepših skalnatih plaž v Puli. Primerna je predvsem za kopalce, ki si želijo miru, tišine in čistega morja. Ta plaža kljub svoji lepoti nikoli ni preveč natrpana, saj je zaradi skal primerna predvsem za bolj vešče kopalce in dodatna previdnost na njej nikoli ni odveč.

Plaža Pješčana uvala Pula

Plaža Pješčana uvala je ena od najbolj priljubljenih prodnato-peščenih plaž v Puli. Priljubljena je predvsem zato, ker je dobro opremljena, v bližini pa so tudi številni bari. Od borovega gozda, ki kopalcem nudi prijetno senco, je ločena z nizkim betonskim zidom. Plaža Pješčana uvala je primerna za družine z otroki.

Plaža Ambrela Pula

Plaža Ambrela leži samo štiri kilometre od središča Pulja in je izredno priljubljena. Pridobila je modro zastavo za čistost in kakovost morja ter urejenost plaže. Zaradi relativno položnega dostopa v morje je plaža Ambrela priljubljena pri družinah z otroki. V okolici plaže je nekaj restavracij in barov.

Plaža Verudela Pula

Plaža Verudela v Pulju ponuja odličen razgled na Fratarski otok. Je zelo priljubljena in privlačna tako za odrasle kot otroke. Opremljena je s kabinami za preoblačenje, na njej pa lahko uživate tudi v vožnji s pedalini in skakanju v morje z betonskih skakalnic. Blizu plaže je potapljaški center.