Poceni prvomajski izleti

Stavba madžarskega parlamenta v Budimpešti

Kolosalna zgradba madžarskega parlamenta v Budimpešti

Prvomajski prazniki se hitro približujejo in če še niste rezervirali prvomajskega izleta prek agencije, se verjetno sprašujete, kam bi se lahko odpravili v svoji režiji, ne da bi vam bilo treba seči pregloboko v denarnico? V naših sosednih državah je kar nekaj lepih mest, ki so dosegljiva z avtomobilom ali vlakom in ponujajo obilico priložnosti za zanimiv prvomajski izlet.

Budimpešta, Dunaj, Salzburg – izbira je vaša. Če ste za kratek skok z letalom, se lahko za manj kot 200 evrov odpeljete celo do Sarajeva. Ali pa ostanete v Sloveniji in si privoščite oddih v gorah ali na morju.

Prvomajska BudimpeštaBooking.com


Budimpešta je brez dvoma eno od najlepših evropskih mest in čeprav so cene na Madžarskem v zadnjih letih poskočile, je še vedno tudi ena od najcenejših turističnih destinacij. V Budimpešti je ogromno znamenitosti, zato ste lahko prepričani, da bo nekajdnevni oddih v madžarski prestolnici minil, kot bo trenil. Ob sprehodu ob Donavi uživajte ob pogledu na veličasten grad. Sprehodite se prek znamenitega verižnega mosta in se z vlečnico odpeljite na grajski grič, kjer stojita pravljična Matijeva cerkev in Ribiška trdnjava. Razgled s slednje je čudovit. Obiščite kakšno od galerij in muzejev, uživajte v vožnji z najstarejšo podzemno železnico v Evropi, privoščite si madžarske dobrote v tipični lokalni restavraciji ali mednarodne specialitete kakšni od novih restavracij, ki v Budimpešti rastejo kot gobe po dežju.

V Budimpešti je na voljo na stotine hotelov vseh kakovostnih razredov. Z izjemo razkošnih hotelov s petimi zvezdicami so namestitve v Budimpešti še vedno relativno poceni v primerjavi z drugimi evropskimi mesti. Pobrskajte po rezervacijskem sistemu in izberite hotel v Budimpešti po svojih željah. Če potujete z majhnimi otroki, so stanovanja morda primernejša od hotelov. Mi smo nazadnje prenočevali v Broadway Apartments in bili smo zelo zadovoljni.

Vodnik po Budimpešti >>

Prvomajski DunajBooking.com


Dunaj je ena izmed najlepših evropskih prestolnic, vendar žal ni ravni poceni. Vstopnine v znamenitosti Dunaja so precej visoke in žal se teh stroškov na noben način ne da znižati. Dobra novica pa je, da vam za prenočevanje na Dunaju ni nujno treba odšteti pretirane vsote denarja. Na Dunaju je na voljo veliko število tipičnih avstrijskih penzionov (večinoma z zajtrkom), ki sicer niso v strogem centru mesta, vendar ponujajo občutno nižje cene kot razkošni hoteli v centru Dunaja. Mi smo nazadnje prenočevali v penzionu Contitental Hotel-Pension, ki je pravzaprav na idealni lokaciji in ni predrag.

Prvomajski SalzburgBooking.com


Mogočna trdnjava Hohensalzburg, prisrčna trgovska ulica Getreidegasse, do potankosti urejeni vrtovi Mirabell, veličastna salzburška katedrala, Mozartova hiša in seveda Mozartove kroglice – to je le nekaj znamenitosti Salzburga, zaradi katerih se splača odpeljati v to čudovito mesto. Salzburg je zelo priljubljen med turisti z debelimi denarnicami, a to ne pomeni, da je mesto nedosegljivo tistim, ki za prvomajske praznike ne želijo zapraviti polovico proračuna za poletne počitnice. Največji prihranki se seveda začnejo pri nočitvah in če za spodoben hotel v Salzburgu ne želite zapraviti več, kot je potrebno, preverite Penzion Jahn Salzburg. Mi smo bili z nočitvijo v tem penzionu zelo zadovoljni.

Vodnik po Salzburgu >>

Prvomajsko SarajevoBooking.com


Se vam cedijo sline po sočnih čevapčičih, pleskavicah, lepinjah in slastnih bosanskih slaščicah? Za prvi maj lahko doma začnete sezono roštilja – ali pa se usedete na letalo in si v Sarajevu privoščite original! Adria Airways vas do Sarajeva in nazaj kot bi trenil pripelje za manj kot 200 evrov. Najboljše pa je, da ko boste enkrat tam, ne boste zapravili veliko denarja. Sarajevo je poceni. Prenočujete lahko v kakšnem od majhnih zasebnih gostišč v centru mesta. Mi smo preizkusili Pansion Stari Grad.

Vodnik po Sarajevu >>

Prvomajska Kranjska Gora

Zakaj pa za prvi maj ne bi ostali kar v Sloveniji? Nenazadnje lahko tudi doma uživate v številnih aktivnostih – na primer v gorah. Preverite ponudbo hotelov v okolici Kranjske Gore!


Booking.com

Prvomajski Portorož

Po dolgi in mrzli zimi zagotovo komaj čakate na toplo poletje. Upajmo, da bo za prvi maj lepo vreme! Če bo, lahko švignete na obalo. In zakaj bi se v enem dnevu vozili tja in nazaj, če si lahko privoščite nočitev v udobnem hotelu in se povsem sprostite? Preverite ponudbo prenočišč v Portorožu!


Booking.com