Poceni smučanje v tujini

Če v letošnji smučarski sezoni načrtujete smučanje v Avstriji, Franciji ali Švici in se vam cene v velikih in najbolj znanih smučarskih središčih v tujini zdijo previsoke, smo zbrali nekaj namigov za odlično smučanje v manjših smučarskih krajih po cenah, zaradi katerih se vam ne bodo zarosila smučarska očala.

1. Söll, Avstrija

Söll morda ni tako slaven kot sosednji Kitzbühel, a vendarle spada v isto regijo smučišč. Petdnevna karta Kitzbüheler Alpen AllStarCard, ki stane 201 €, pokriva 10 avstrijskih smučarskih regij, vključno s Kitzbühelom, St Johannom in Tirol in novo smučarsko regijo Ski Jewel poleg Alpbachtala in Wildshönaua, torej več kot 1000 kilometrov smučarskih prog. Söll, v katerem vlada prijetno smučarsko vzdušje, leži v centru tega območja. Do smučišč se je sicer treba odpeljati z avtomobilom ali smučarskim avtobusom, a glede na to, da so v Söllu na voljo smučarski apartmaji in hoteli za dve osebi po cenah od 50 € na noč, o smučanju v Söllu vsekakor velja razmisliti.

Rezervacija hotela Söll, Avstrija >>

2. Montgenèvre, Francija

Ob omembi smučarske regije Via Lattea vsakdo najprej pomisli na Sestriere in Sauze d’Oulx. Eden od manj znanih krajev, ki je prav tako povezan s to francosko-italijansko smučarsko regijo, pa je Montgenèvre, ki leži na francoski strani. Montgenèvre je primeren za družinsko smučanje, začetnike in srednje izkušene smučarkje. Smučarski apartmaji in hoteli v kraju Montgenèvre so na voljo od 50 € dalje.

Rezervacija hotela Montgenèvre, Francija >>

3. La Tzoumaz, Švica

V švicarskem Verbieru si verjetno želijo smučati vsi izkušeni in turni smučarji, saj je znan po odlični turni smuki, učinkovitih sedežnicah in okoli 410 km prog, a cene smučanja v Verbieru so žal astronomske. Če pa se po grebenu Savoleyres spustite v smučarsko regijo Štiri doline, boste v La Tzoumazu lahko spali po veliko ugodnejših cenah, pri čemer boste imeli še vedno dostop do smučišč v okolici Verbiera, predvsem do severnih pobočij, na katerih skoraj nikoli ni gneče. Smučarski apartmaji in hoteli v La Tzoumazu za dve osebi so na voljo po cenah od 60 € dalje.

Rezervacija hotela La Tzoumaz, Švica >>

4. Saint-Martin-de-Belleville, Francija

Saint-Martin-de-Belleville se nahaja v smučarski regiji Tri doline (Méribel, Courchevel in Val Thorans), a ker ne leži ravno v središču Méribela, so v njem na voljo smučarski apartmaji in hoteli po izjemno ugodnih cenah. Hkrati omogoča enostaven dostop do 600 km odličnih smučarskih prog. To so ugotovili mnogi smučarji, zato je večina prenočiš razprodanih več mesecev vnaprej. Kljub temu velja poskusiti srečo.

Rezervacija hotela Saint-Martin-de-Belleville >>

5. Hochfugen, Avstrija

Največ smučarjev, ki zimske počitnice preživijo v smučarski regiji Zillertal, prenočuje v Mayrhofnu, ki omogoča enostaven dostop do odličnih smučišč in ponuja prijetno smučarsko vzdušje. Petdnevna smučarska karta Zillertaler SuperSkipass stane 185 € in vključuje 671 km smučarskih prog ter ledenik Hintertux, tako da je smuka v vsej sezoni zagotovljena. S prenočevanjem v Hochfugnu lahko prihranite kopico evrov, uporabljate 38 sedežnic v neposredni bližini, brezplačni avtobus pa vozi v druga območja, za katera velja smučarska karta.

Rezervacija hotela Hochfugen, Avstrija >>

6. Les Houches, Francija

Najbolj ekstremni smučarji vedo, da smučanje v Chamonixu zagotavlja neprekosljive užitke, manj znano pa je, da so v dolini Chamonixa tudi manjši kraji, ki ponujajo smučarske apartmaje in hotele po občutno nižjih cenah kot slavni Chamonix. Eden izmed njih je Les Houches, ki leži v spodnjem delu doline, omogoča enostaven dostop do sedežnic in ponuja prijazno lokalno vzdušje.

Rezervacija hotela Les Houches, Francija >>

7. Andermatt, Švica

Kljub temu, da Andrematt leži blizu znanih švicarskih smučišč Saas Fee, Zermatt in Verbier, je eno od najcenejših smučišč v Švici. Petdnevna karta stane 186 € in presenetljivo je, da tega smučarskega kraja do sedaj ni odkrilo več smučarjev. Sedežnice vas prepeljejo na višino 2963 metrov, smučišča pa so obrnjena proti severu, tako da je tudi v toplejšem vremenu smuka zagotovljena. Andermatt je idealen kraj za pobeg pred gnečo, pri čemer vam bo hvaležna tudi denarnica.

Rezervacija hotela Andrematt, Švica >>