Bolgarija

Slikovito Veliko Tarnovo v Bolgariji

Veliko Tarnovo je eden od najslikovitejših krajev v Bolgariji

Hoteli Bolgarija >>

Bolgarija, ena izmed najbolj eksotičnih članic Evropske unije, postaja vse pogostejši cilj slovenskih turistov.

Zlata obala in Sončna obala sta vedno bolj priljubljeni za poceni poletne počitnice na Črnem morju, a če imate voljo in vsaj malo časa, raziščite tudi ostale dele Bolgarije. Šele, ko zapustite obmorske turistične kraje, boste o Bolgariji dobili pravi vtis.

Če niste ljubitelji velikih hotelov in preobljudenih plaž, se raje podajte v obmorsko mestece Sozopol. Manjši je, prijaznejši, s slikovitim starim delom, pa še morje v Sozopolu je čistejše kot na Zlati obali in Sončni obali.

Bolgarija po drugi strani popotnikom ponuja veliko več kot poceni počitnice na morju. Na strmih pobočjih soteske nad reko Jantra zgrajeno Veliko Tarnovo je eno izmed najbolj slikovitih mest na Balkanu. Muzejska vas Koprivštica se ponaša s 383 lepo obnovljenimi bolgarskimi hišami iz 19. stoletja. Najbolj znana bolgarska vinska regija okoli vasi Melnik ponuja nešteto možnosti za pohodništvo po čudovitih hribih. V bolgarski prestolnici Sofiji boste zagotovo uživali v dobri hrani, vinu in živahnem nočnem življenju, če pa vas poslovna pot zanese v Plovdiv na plovdivski sejem, si ne pozabite ogledati dobro ohranjenega Starega mesta in rimskega gledališča iz 2. stoletja, ki sprejme kar 3000 gledalcev.

Bolgarija je tudi ena izmed najcenejših držav v Evropski uniji. Prometne povezave se izboljšujejo, ljudje so pregovorno prijazni, hrana sveža in okusna. Bolgarija je raj za ljubitelje balkanske kulinarike: kakovostna jagnjetina, sarme, burek, baklave in ostale orientalske slaščice so na voljo praktično na vsakem koraku.