Brisbane

Pogled na Brisbane

Poslovno središče Brisbana

Hoteli Brisbane >>

Brisbane, glavno mesto avstralske zvezne države Queensland, je najhitreje rastoča prestolnica avstralskih zveznih držav. Veličastne kolonialne stavbe, ki jih podrobneje opisujemo v prispevku Znamenitosti Brisbana, se počasi izgubljajo v pragozdu bleščečih nebotičnikov. Slednji v poslovnem središču Brisbana rastejo kot gobe po dežju.

Brisbane prežema pozitivna energija. Ne samo zaradi gospodarske rasti, pač pa tudi zaradi vremena, ki je v Brisbanu lepo praktično celo leto. Brisbane leži v subtropskem pasu, tako da se temperature tudi pozimi redko spustijo pod 15 stopinj Celzija. Poleti je vreme vroče in vlažno, temperature se lahko povzpnejo tudi do 40 stopinj Celzija!

Brisbane je idealna destinacija tako za ljubitelje mestnega turizma, nakupovanja in nočne zabave, kakor tudi za tiste, ki jih bolj privlači narava.

Zahvaljujoč subtropskemu podnebju je Brisbane zeleno mesto. Ob reki Brisbane ležijo številni parki z bogatim rastlinjem in tudi narava v okolici mesta je primerna za prijetne sprehode. Mt Coot-tha ponuja nešteto možnosti za enodnevne izlete v naravo.

Glavne turistične znamenitosti Brisbana vključujejo mestno hišo, stavbo parlamenta in nekdanjo zakladnico, v kateri zdaj domuje gigantska igralnica, odprta 24 ur na dan. Ljubitelji koal, kengurujev in ostalih avstralskih živalskih vrst se lahko z njimi pobližje srečajo v zavetišču za koale Lone Pine. Ljubitelji nakupovanja lahko ves dan preživijo v nakupovalnih središčih na Queen Street Mall v poslovnem središču Brisbana, po katerem so posuti tudi številni pubi, bari in klubi. Slednjih ne manjka tudi na južni obali reke Brisbane, v živahni, boemski četrti South Bank.

Nenazadnje, hoteli v Brisbanu za svojo ceno ponujajo veliko več kot na primer hoteli v Sydneyu. Brisbane je tako idealna destinacija za udobne počitnice, med katerimi si lahko privoščite zvrhano mero sprehodov po naravi, kulturnih prireditev, nočne zabave in nakupovanja.