Sydney

Sydney, Avstralija

Operna hiša v Sydneyu

Hoteli Sydney >>

Sydney je najstarejše, največje in najživahnejše avstralsko mesto, ki privabi največ turistov. V svetu je Sydney najbolj znan po znameniti operni hiši in pristaniškemu mostu. V Sydney se splača potovati že samo zaradi ogleda teh dveh znamenitosti.

Sydney se sicer razprostira ob Sydneyskem pristanišču (Sydney Harbour), morskem zalivu, ki se zajeda globoko v celino, in zaradi tega mestu daje poseben čar. Med obiskom Sydneya nikar ne izpustite vožnje s kakšnim od mestnih trajektov. Pogled na operno hišo in pristaniški most s trajekta je še lepši, kot s kopnega.

Če imate zajetnejši popotniški proračun, si rezervirajte sobo v kakšnem od razkošnih hotelov v Sydneyu s pogledom na pristaniški most in operno hišo, sicer izberite kakšnega od poceni hotelov v zabaviščni četrti Kings Cross.

Sydney ima tudi nekaj manj znanih, ogleda vrednih znamenitosti. Na zanimivi ribji tržnici si lahko privoščite sveže dobrote iz morskih globin, se namočite v morju na vrveža polni plaži Bondi, bolj umirjeni plaži Bronte ali v Manlyju, ki daje vtis tipičnega letoviškega naselja daleč od mestnega vrveža, čeprav je od Sydneya oddaljen le kratek skok s trajektom.

Nenazadnje velja Sydney tudi za najbolj kozmopolitsko avstralsko mesto, čeprav smo imeli občutek, da v njem prevladuje izrazit avstralski, včasih skoraj podeželski duh. Izjema je morda slikovita Kitajska četrt v poslovnem središču Sydneya, v kateri smo imeli občutek, kot da smo v popolnoma drugem svetu.

Nakup vozovnic za javni prevoz v Sydneyu je zapleten, zato se mnogi obiskovalci odločijo za nakup drage enodnevne vozovnice za avtobuse Sydney & Bondi Explorer. A v prispevku o javnem prevozu v Sydneyu razkrivamo pol cenejšo in uporabnejšo možnost: nakup vozovnice DayTripper.