Potovanje z letalom

Potovanja z letalom postajajo vedno bolj priljubljena

Potovanja z letalom postajajo vedno bolj priljubljena

Potovanja z letalom postajajo ob poplavi nizkocenovnih prevoznikov in posledičnega zniževanja cen vozovnic klasičnih prevoznikov vse bolj priljubljena oblika potovanj. Za letalska potovanja se vse pogosteje odločajo tudi tisti, ki nimajo izkušenj s to obliko potovanj, zato se jim pred odhodom poraja kopica vprašanj o potovanju z letalom.

V rubriki Potovanje z letalom so zbrane koristne informacije o potovanjih z letalom, od nasvetov v zvezi s težo in dimenzijami oddane prtljage in prtljage, ki jo lahko vzamete v potniško kabino, do podrobnega opisa prijave na let, prestopanja in prevzema prtljage.

Zbrali smo tudi natančne napotke glede pravil o prenašanju tekočin v ročni prtljagi, ki na letališčih še vedno povzročajo zadrege med potniki in neljube zastoje pri prehajanju skozi varnostno kontrolo.

Za tiste, ki se odpravljate na daljša letalska potovanja, opisujemo enostavne načine, s katerimi si lahko pomagate, da boste na cilj prišli čim bolj spočiti.

Prtljaga se včasih poškoduje, včasih na cilj ne prispe skupaj z vami, v zelo redkih primerih se celo za vedno izgubi. Preberite napotke, kako ravnati v takšnih neljubih dogodkih.

Poučite se tudi, kaj lahko zahtevate od letalskih prevoznikov, če se letalska potovanja zapletejo zaradi velikih zamud ali odpovedi letov ali če vam zavrnejo vkrcanje na letalo. Večina letalskih prevoznikov vaših pravic ne obeša na veliki zvon, tako da jih je dobro poznati in v primeru zapletov samozavestno ukrepati.

Nenazadnje objavljamo tudi ocene letalskih prevoznikov na podlagi lastnih izkušenj, ki jih imamo z njimi. Morda vam bodo pomagale pri odločitvi, s katerim letalskim prevoznikom na pot.