Praga

Praga

Pogled na Hradčane s Karlovega mostu.

Hoteli Praga >>

Praga je med slovenskimi turisti priljubljena predvsem za novoletne izlete, ki so postali prava uspešnica slovenskih turističnih agencij. Praznovanje novega leta v Pragi je dobra ideja za decembrski odklop – silvestrski večeri v Pragi prekipevajo od bučne zabave, tudi zaradi poceni češkega piva. A Prago, ki ni privlačna samo decembra, pač pa skozi celo leto, lahko z minimalno količino truda in načrtovanja obiščete tudi samostojno. Na teh straneh boste našli vse najpomembnejše informacije o prevozu do Prage, javnem prevozu v Pragi in hotelih v Pragi, priporočam pa tudi nekaj tipičnih čeških restavracij.Staro mestno jedro Prage, po katerem so posute čudovite znamenitosti, je izjemno lepo urejeno. Sprehod po kraljevski poti od Smodniškega stolpa do Staromestnega trga, ogled procesije kipov Jezusa in 12 apostolov na astronomski uri, čudovit razgled na Vltavo in Hradčane s Karlovega mostu in palače ter vrtovi Hradčanov, katerim je neizbrisen pečat vtisnil tudi naš Jože Plečnik, se za vedno vtisnejo v popotniški spomin.

Praga poleg prvovrstnih znamenitosti ponuja tudi vse ostalo, kar potrebujejo turisti za prijetno preživljanje počitnic ali podaljšanega konca tedna. Domačini so prijazni, hrana okusna, pivo hladno in zelo poceni. Na Vaclavovem trgu in njegovi okolici ne manjka nočnega življenja za vse okuse – od tradicionalnih čeških pivnic do sodobnih koktajl barov, bučnih diskotek in zasebnih klubov, katerih meniji vsebujejo tudi vse prej kot nedolžno zabavo.

Praga je postala ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v srednji Evropi, tako da je v mestu vedno veliko turistov, poleti morda celo preveč. A v Pragi kljub vsemu ni težko dobiti hotelske sobe po ugodni ceni. V Pragi je več kot 300 hotelov, med katerimi se odvija oster boj za goste, tako da je vedno na razpolago veliko posebnih ponudb. Rezervacije hotelov v Pragi preko rezervacijskega sistema, dostopenga na vrhu tega prispevka, so enostavne, varne in brezplačne.

Prago in Slovenijo povezujejo počasne in poceni železniške ter hitre in drage letalske povezave. Če načrtujete malo daljše počitnice, pa lahko obisk Prage dopolnite z obiskom Budimpešte. Če izkoristite posebne ponudbe Slovenskih železnic in madžarskega avtobusnega prevoznika Orangeways, vas krožna pot z vlakom in avtobusom Ljubljana – Budimpešta – Praga – Ljubljana stane samo 97 €. Oglejte si podrobnosti v prispecku Prevoz do prage.