Prenočišča v LjubljaniBooking.com


Ljubljana

Ljubljana

Na področju prenočišč v Ljubljani se je v zadnjih letih zgodila prava mala revolucija. Minili so časi, ko je bila v Ljubljani na voljo le peščica dragih hotelov, ki so si jih lahko privoščili le poslovni potniki. Ljubljana je postala priljubljena turistična destinacija, zaradi česar se je bliskovito razvila tudi ponudba prenočišč vseh kategorij: od hostlov do butičnih hotelov in gostišč.

V Ljubljani je trenutno na voljo več kot 150 prenočišč, od tega preko 30 hotelov, okoli 20 hostlov, 70 apartmajev, 20 gostišč in več kot 10 nočitev z zajtrkom (B&B). Cene prenočišč v Ljubljani se, odvisno od sezone, gibljejo od manj kot 10 evrov na noč v skupni spalnici v hostlu do 250 evrov na noč v razkošnem hotelu s štirimi zvezdicami.  Sobo v penzionu s tremi zvezdicami je mogoče dobiti že od 35 evrov naprej.

Da bi gostom, ki iščejo prenočišča v Ljubljani, olajšali izbiro idealnega hostla, hotela ali gostišča, smo pripravili seznam prenočišč v Ljubljani, ki dobivajo največ pohval gostov.

Najboljši hostli v Ljubljani

Hostel Tivoli

Hostel Tivoli se nahaja 500 m od dvorane Tivoli. Center Ljubljane je dosegljiv peš. V njem ponujajo klimatizirane sobe in skupne spalnice. Rezerviraj hostel Tivoli Ljubljana.

Hostel Tresor

Hostel Tresor leži v centru Ljubljane, v neposredni bližini Prešernovega trga. Urejen je v nekdanji stavbi banke, zato ime Tresor. Gostje si lahko brezplačni samopostrežni zajtrk privoščijo v nekdanjem trezorju. Rezerviraj hostel Tresor Ljubljana.

Hostel AdHoc

Hostel AdHoc leži ob Ljubljanici v centru Ljubljane. V njem poleg skupnih spalnic ponujajo tudi zasebne sobe. Kopalnice so skupne. Rezerviraj hostel AdHoc Ljubljana.

Hostel H2O

Hostel H2O stoji pet minut hoje od ljubljanskega Tromostovja. V neposredni bližini hostla je restavracija in trgovina, Plečnikova tržnica pa je od hostla H2O oddaljena le 50 metrov. Rezerviraj hostel H2O Ljubljana.

Hostel Sax

Ljubljančani in obiskovalci Ljubljane verjetno poznate priljubljeni Sax Pub, ki zdaj ponuja tudi prenočišča. Nahaja se tik ob Ljubljanici, 800 metrov od Prešernovega trga. Sobe v hostlu Sax so poimenovane po znanih Jazz glasbenikih. Gostje hostla se navdušujejo nad prijaznostjo osebja. Rezerviraj hostel Sax Ljubljana.

Najboljši penzioni v Ljubljani

Najboljše ocene gostov dobivajo naslednja gostišča oziroma penzioni v Ljubljani

Penzion Kmečki hram

Penzion Kmečki hram se nahaja v Tomačevem, 5 km od središča Ljubljane. Kljub temu ga izpostavljamo zaradi tega, ker dobiva visoke ocene gostov. To prenočišče je primerno predvsem za goste z lastnim prevozom. Parkiranje pri penzionu Kmečki hram je brezplačno. Rezerviraj penzion Kmečki hram Ljubljana.

Penzion Pri Žabarju

Penzion Pri Žabarju se nahaja na Viču, 1,5 km od središča Ljubljane. V center se lahko odpeljete z avtobusi mestnega potniškega prometa. V okviru penziona Pri Žabarju deluje priljubljena restavracija in kavarna, ki slovi po zelo dobrem (predvsem borovničevem) domačem sladoledu. Rezerviraj penzion Pri Žabarju Ljubljana.

Galeria River

Galeria River se nahaja v Zoisovi palači iz 18. stoletja, ki leži na ljubljanski promenadi Breg nedaleč od centra Ljubljane. V minimalistično opremljenih sobah ponujajo brezplačni brezžični dostop do interneta in kabelsko televizijo. V vseh nastanitvah so prostorne omare, mikrovalovne pečice in hladilnik, v studiih pa je na voljo tudi kuhinja. Rezerviraj nastanitev Galeria River Ljubljana.

Ginger Rooms

Penzion Ginger Rooms se nahaja na Miklošičevi cesti blizu centra Ljubljane, železniške in avtobusne postaje. V sodobno zasnovanih nastanitvenih enotah je na voljo brezplačni brezžični dostop do interneta, kabelska televizija in klimatska naprava. Rezerviraj penzion Ginger Rooms Ljubljana.

Sobe Maček

Sobe Maček se nahajajo nad znano ljubljansko kavarno Maček in ponujajo lep razgled na mesto ali Ljubljanico. Idealna izbira za tiste, ki si želijo prenočevati v središču dogajanja v Stari Ljubljani. Rezerviraj prenočišče v sobah Maček.

Najboljši apartmaji v Ljubljani

Apartmaji v Ljubljani so primerni predvsem za večje skupine gostov, ki namesto hotelske sobe želijo mini stanovanje, v katerem si lahko tudi kaj sami skuhajo ali vsaj pripravijo zajtrk. Objavljamo seznam petih najbolj priljubljenih apartmajev v Ljubljani.

House Trta

V prenočišču House Trta poleg klasičnih sob, v katerih je majhen hladilnik, ponujajo tudi sobe s popolnoma opremljeno kuhinjo. Prenočišče House Trta se nahaja na Grudnovem obrežju ob Ljubljanici, le nekaj korakov od centra mesta. Rezerviraj prenočišče House Trta Ljubljana.

Apartma Downtown1

Apartma Downtown1 se nahaja na Kotnikovi ulici, 300 metrov od avtobusne in železniške postaje Ljubljana. Apartma je opremljen s kuhinjo, v kateri je tudi pomivalni stroj in pečica. Na voljo je brezplačni brezžični dostop do interneta. Rezerviraj apartma Downtown1 Ljubljana.

Apartma Eve Rooms

Apartma Eve Rooms se nahaja v centru Ljubljane, 500 metrov od Tromostovja. V tem prenočišču ponujajo apartmaje z opremo za samostojno pripravo hrane. Blizu apartmaja je ljubljanska tržnica, trgovina z živili in kavarna. Rezerviraj apartma Even Rooms Ljubljana.

 Apartmaji in sobe Meščanka

Apartmaji in sobe Meščanka se nahajajo v Stari Ljubljani pod Ljubljanskim gradom. Sodobni apartmaji so opremljeni s tradicionalnim pohištvom in ponujajo pogled na Ljubljanico. Rezerviraj apartmaje in sobe Meščanka Ljubljana.

Apartmaji AI

Apartmaji AI se nahajajo na Slovenski cesti v centru Ljubljane. Opremljeni so s klimatsko napravo in brezplačnim brezžičnim dostopom do interneta. V njih si gostje lahko sami pripravijo obroke. Trgovina z živili je 50 metrov od apartmajev. Rezerviraj apartmaje AI Ljubljana.

Najboljši hoteli v Ljubljani

V Ljubljani se je v zadnjih nekaj letih povečalo tudi število klasičnih hotelov. Najboljših pet hotelov v centru Ljubljane predstavljamo v nadaljevanju:

Hotel Cubo

Hotel Cubo se nahaja na Slovenski cesti v centru Ljubljane. Poleg hotela je odlična restavracija. Sobe so opremljene z delovno mizo, dnevnim kotičkom in kopalnico s prosojno steno. Na voljo so tudi kopalni plašči, copati in toaletne potrebščine. Rezerviraj hotel Cubo Ljubljana.

Adora hotel

Adora je butični hotel, ki se nahaja v starem mestnem jedru Ljubljane. Do nabrežja Ljubljanice, kjer so številni bari in restavracije, je le nekaj korakov. Vse sobe hotela Adora so dostopne z dvigalom. V sobah je tudi sef in klimatska naprava, po tleh je položen parket. Rezerviraj hotel Adora Ljubljana.

Lesar hotel Angel

Lesar hotel Angel se nahaja na Gornjem trgu, ob vznožju Ljubljanskega gradu. Ponuja razkošno opremljene sobe z brezplačnim brezžičnim dostopom do interneta. V bližini hotela so številne restavracije in bari. Rezerviraj Lesar hotel Angel.

Grand hotel Union

Grand hotel Union je eden od najstarejših hotelov v Ljubljani in najelegantnejših v regiji. Zgrajen je bil leta 1905. Nudi odlično opremljene, prostorne sobe z brezplačnim brezžičnim dostopom do interneta. Nahaja se na idealni lokaciji v centru Ljubljane. Grand hotel Union je priljubljen tako med počitniškimi gosti kot tudi med poslovnimi potniki. Rezerviraj Grand hotel Union Ljubljana.

Antiq Palace – Small Luxury Hotels of the World

Antiq Palace je butični hotel, urejen v nekdanji aristokratski stavbi v centru Ljubljane. Hotel Antiq Palace je družinam prijazen hotel in član skupine Small Luxury Hotels of the World. Gostom je na voljo savna, masaža in telovadnica. V sobah je satelitska televizija z ravnim zaslonom in mini bar, v nekaterih tudi zasebna masažna kad. Gostje se lahko sprostijo na dveh lepih dvoriščih, opremljenih s pohištvom iz kovanega železa in prijetnim ognjiščem. Rezerviraj Antiq Palace Hotel Ljubljana.