Preveč razgleda iz prestižnega londonskega hotela?Booking.com

Shangri-La at the Shard

Hotel Shangri-La London at the Shard

V Londonu so končno odprli enega od najtežje pričakovanih hotelov v Evropi: Shangri-La London at the Shard. Razkošni hotel s petimi zvezdicami se razteza od 34. do 52. nadstropja nebotičnika Shard. 306 metrov visoki  Shard je najvišji nebotičnik v Evropski uniji, zato gostje hotela Shangri-La at the Shard iz svojih sob upravičeno pričakujejo neprekosljiv razgled na London in tega za ceno nočitve najmanj 450 GBP tudi dobijo.

Sobe hotela so urejene do potankosti in razkošno opremljene, čeprav rahlo sterilne in brez duše. Morda bolj kot na prijazne spalnice spominjajo na pisarne multinacionalk. Nekaterim tudi ni všeč, da je njihova notranja oprema v azijskem namesto v angleškem slogu, kar se nekako ne ujema z Londonom. Slednje je stvar okusa posameznika in resnici na ljubo bodo gostje v hotel Shangri-La London bolj kot zaradi samih sob hodili zaradi izjemnega razgleda na London, ki ga ponuja.

Pogled skozi steklene stene hotelskih sob je zares veličasten. Več kot polovica Londona z vsemi znamenitostmi Londona je kot na dlani. Seveda si bodo gostje hotela želeli nenehno uživati v tem pogledu na London, tako da bo le redko kdo zagrnil zavese. A vodstvo hotela zdaj gostom v nekaterih sobah priporoča, naj zvečer zavese vendarle zastrejo, saj razgled iz hotelskih sob vključuje tudi nadležno podrobnost, ki je niso predvideli.

Nebotičnik Shard je zgrajen iz neštetih steklenih plošč. Podnevi se skoznje vidi, ponoči pa se obnašajo kot ogledala. To pomeni, da če gostje v sosednjih sobah prižgejo luči in ne zastrejo zaves, se naenkrat znajdejo na očeh drugih gostov. Skozi steklene stene se vidi dobesedno vse.

Vodstvo hotela pravi, da se težave zavedajo, vendar ne morejo storiti nič drugega, kot da goste opozorijo na to nadležno podrobnost. Čas bo pokazal, ali bo v prihodnje gostov v prestižnem hotelu Shangri-La London at the Shard kaj manj – ali pa celo več.