Prevoz do Barcelone

Letalo prevoznika Clickair

Ljubljano in Barcelono je nekoč povezoval prevoznik Clickair

Hoteli Barcelona >>

Letalo

Letalske povezave z Barcelono se spreminjajo kot aprilsko vreme. Barcelona je tako priljubljena turistična destinacija, da si tja želi leteti vsaka klasična in predvem nizkocenovna letalska družba, a ko linije vzpostavijo, mnoge ugotovijo, da vendarle niso tako dobičkonosne, kot so pričakovale, in jih po hitrem postopku ukinejo.

V Barcelono smo potovali iz Budimpešte z nizkocenovnim prevoznikom SkyEurope, ki je kasneje propadel. V Budimpešto smo se vrnili z nizkocenovnim prevoznikom Smart Wings. Povratna vozovnica z vsemi pristojbinami nas je stala le 76 € na osebo.

Iz Ljubljane lahko do Barcelone v času poletnega voznega reda odletite z Adrio Airways, vsaj včasih je bilo tako. Zdaj se glede na stanje Adrie Airways nikoli ne ve, kdaj in kam bodo ali ne bodo leteli. Redne vozovnice Adrie Airways v Barcelono niso bile poceni. Za več informacij preverite njihovo spletno stran.

Od 4. julija do 15. septembra 2008 je Ljubljano in Barcelono dvakrat tedensko (ob ponedeljkih in petkih) povezoval španski nizkocenovni letalski prevoznik Clickair. Najcenejše enosmerne letalske vozovnice do Barcelone z vsemi pristojbinami so prek svoje spletne strani prodajali po 43 €. Clickair na relaciji Ljubljana-Barcelona že dolgo ne leti več. Tudi ta letalski prevoznik je zašel v hude finančne težave, zaradi česar ga je prevzel prevoznik Vueling Airlines.

Sicer v Barcelono iz raznih evropskih mest letijo mnogi nizkocenovni prevozniki, na primer Easyjet, Germanwings in Wizz Air.

V Barceloni pristajajo tudi ugledni klasični letalski prevozniki z vsega sveta, kot so Austrian Airlines, Continental Airlines, Delta Airlines, Finnair, KLM Royal Dutch Airlines, Lufthansa, SAS Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss International Air Lines Ltd in seveda španski nacionalni letalski prevoznik Iberia.

Pri rezervaciji letalske vozovnice do Barcelone (posebej, če načrtujete let z nizkocenovnim prevoznikom) bodite pozorni na to, ali prevoznik res leti v Barcelono (BCN) ali pa morda v Girono (GNO), ki je od Barcelone oddaljena približno 100 kilometrov.

Ryanair na primer leti v Girono, vendar potnikom ponuja avtobusni prevoz z letališča do Barcelone. Vožnja traja 1 uro in 10 minut.

Vlak

Barcelona je po železnici dobro povezana z mesti v Španiji in drugod po Evropi. Za podrobnosti obiščite spletno stran Španskih železnic (RENFE).