Prevoz do Bolgarije

Wizz Air

V Sofijo smo leteli z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Wizz Air

Hoteli Bolgarija >>

Letalo

V Bolgarijo smo potovali dvakrat in sicer z nizkocenovnim letalskim prevoznikom WizzAir iz Budimpešte v Sofijo. Leta 2007 je WizzAir povezavo Budimpešta-Sofija ukinil (zdaj obstajajo povezave London (Luton)-Sofija, Rim-Sofija in Dortmund-Sofija) lahko pa iz Budimpešte še vedno (vsaj v poletnih mesecih) odletite naravnost na obalo Črnega morja, v Burgas ali Varno.

V Sofijo leti tudi nizkocenovni prevoznik Air Berlin in seveda mnogi izmed tradicionalnih prevoznikov, na primer Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, British Airways, Alitalia, Air France in seveda Bulgaria Air.

Vlak

Med Ljubljano in Sofijo vozi direktni spalnik preko Beograda. Vožnja traja skoraj 21 ur. V kakšnem stanju je vlak, ne vemo. Takšni podvigi nas v primeru, da so na voljo hitrejše alternative, ne privlačijo več, so pa vsekakor primerni za mlajše in bolj vzdržljive popotnike ter tiste, ki ne marajo letal. Več informacij o železniški povezavi Ljubljana-Sofija najdete v spletnem mestu Slovenskih železnic.

Z avtobusom

Ljubljano in Sofijo povezuje tudi avtobusna linija. Vožnja traja dobrih 14 ur. Za ažurne informacije o voznem redu in cenah vozovnic obiščite spletno mesto Avtobusne postaje Ljubljana.