Prevoz do Bratislave

Na poti od Ljubljane do Bratislave je treba prestopiti na Dunaju

Vožnja z vlakom od Ljubljane do Bratislave traja skoraj 7 ur

Hoteli Bratislava >>

Letalo

Letališče Bratislava leži le 9 kilometrov od centra Bratislave. Glede na bližino dunajskega letališča na letališče Bratislava leti majhno število prevoznikov, npr. Lufthansa, AirSlovakia, ČSA in na primer nizkocenovna Ryanair in easyJet. Direktne letalske povezave med Ljubljano in Bratislavo ni. Če želite v Bratislavo z letalom, je najbolje, da odletite na dunajsko letališče Schwechat. Slednje je od Bratislave oddaljeno le 50 km. Med dunajskim letališčem in Bratislavo obstajajo redne avtobusne povezave.

Avtobus

Med Slovenijo in Slovaško ni direktnih avtobusnih povezav. Za tiste, ki razmišljate tudi o obisku Budimpešte, je morda zanimiv madžarski avtobusni prevoznik Orangeways, ki Budimpešto in Bratislavo redno povezuje. Vozovnice avtobusnega prevoznika Orangeways so poceni, kupite jih lahko preko njihove spletne strani. Avtobusi so novi, sodobni in udobni. Za več informacij obiščite spletno stran Orangeways.

Glavna avtobusna postaja v Bratislavi se nahaja na Mlynské nivy.

Vlak

Direktne železniške povezave med Slovenijo in Bratislavo ni. Z vlakom se lahko odpeljete do Dunaja in od tam nadaljujete v Bratislavo. Najhitrejša povezava med Ljubljano in Bratislavo traja skoraj 7 ur. Za več informacij obiščite spletno stran Slovenskih železnic.

Iz Bratislave vozijo direktni vlaki v PragoBudimpešto, Bukarešto, Varšavo, Košice in seveda na Dunaj ter v ostala večja mesta.

Glavna železniška postaja v Bratislavi leži severno od centra mesta.

Avto

Od Ljubljane do Bratislave je 420 kilometrov. Najhitrejša pot do Bratislave je po avtocesti mimo Dunaja. Vožnja v normalnih okoliščinah traja približno pet ur.