Prevoz do Cebu Cityja, Filipini

Letalo filipinskega nizkocenovnega prevoznika Cebu Pacific

Letalo filipinskega nizkocenovnega prevoznika Cebu Pacific

Hoteli Cebu City >>

Cebu City je pomembno trgovsko in turistično središče na FIlipinih, dobro povezano z ostalimi deli Filipinov in bližnjimi azijskimi državami.

Letalo

Majhno mednarodno letališče Cebu leži na otoku Mactan. Od centra Cebu Cityja je oddaljeno približno pol ure vožnje s taksijem. Letališče Cebu je z mednarodnimi letalskimi linijami povezano z naslednjimi mesti:

  • Busan (Jeju Air in Cebu Pacific)
  • Doha (Qatar)
  • Hong Kong (Cathay Pacific in Cebu Pacific)
  • Kota Kinabalu (Malaysia Airlines)
  • Seul (Asiana Airlines, Korean Air, Philippine Airlines in Cebu Pacific))
  • Singapur (Silk Air in Cebu Pacific)
  • Tokio (Philippine Airlines)

* Letalske povezave se lahko kadar koli spremenijo. Za najnovejše podatke obiščite spletne strani ustreznih letalskih prevoznikov.

Če načrtujete le obisk Filipinov in se želite izogniti kaotični Manili, preverite cene vozovnic pri letalskem prevozniku Qatar. Z njimi lahko z Dunaja ali Münchna preko Dohe letite direktno v Cebu in cene vozovnic so načeloma ugodne.

Z letališča Cebu do centra mesta je treba vzeti taksi. Neposredno pred izhodom iz letališke stavbe ustavljajo rumeni taksiji. Cena teh taksijev do katerega koli hotela v Cebuju je fiksna, a skoraj dvakrat višja od cene običajnih (belih) taksijev, če vozijo z vklopljenim taksimetrom in vas ne ogoljufajo. Za prevoz do mesta imate torej dve možnosti: da vzamete rumeni taksi in plačate fiksno ceno ali pa poskusite srečo z belimi taksiji.

Če želite vzeti beli taksi, za izhodom iz letališke stavbe zavijte desno in nato levo čez prehod za pešce. Povzpnite se po kratkih stopnicah in po 20 metrih boste prispeli do ulice, na kateri ustavljajo običajni (beli) taksiji. Če nočejo vklopiti taksimetra, se pogajajte za ceno ali pa vzemite naslednjega. Včasih so taksisti zadovoljni tudi, če zahtevate, da vklopijo taksimeter, in jim obljubite, da jim boste dali 50-100 PHP napitnine. Seveda morate svojo obljubo na koncu vožnje izpolniti.

Avtobus

Za informacije o avtobusnih povezavah iz Cebu Cityja do Hagnaye, od koder vozijo trajekti na otok Bantayan, glejte prispevek Prevoz do otoka Bantayan.