Prevoz do Dubaja

Sodobno letališče Dubaj

Vhod na letališče Dubaj

Hoteli Dubaj >>

Dubaj leži na strateško pomembnem položaju ob Perzijskem zalivu, približno na polovici poti med Evropo in Azijo. Ugoden zemljepisni položaj Dubaja in dejstvo, da se poslovno sodelovanje med Evropo in Azijo močno krepi, je izkoristil letalski prevoznik Emirates, ki je le nekaj let po ustanovitvi postal eden izmed najboljših svetovnih letalskih prevoznikov. Let v Dubaj z letalskim prevoznikom Emirates ima kar nekaj prednosti: ugodne cene, prvovrstne usluge in enostaven način pridobitve vizuma za Združene arabske emirate. Če z Emirates letite v Aziijo, pa lahko potovanje v Dubaju (ponavadi brezplačno) prekinete in si mimogrede ogledate še to zanimivo mesto. V Dubaj seveda letijo tudi vsi ostali pomembni letalski prevozniki, vendar vam za razliko od Emirates vizuma za vstop v Združene arabske emirate ne morejo urediti. Kako do vizuma za Združene arabske emirate >>

Letališče Dubaj

Letališče Dubaj je veliko in sodobno, a se kljub temu težko spoprijema s hitro rastočim številom potnikov. Najnovejši terminal 3 je rezerviran izključno za letalskega prevoznika Emirates, a se nam je na letališču v Dubaju kljub temu mnogokrat zgodilo, da so bila vsa parkirna mesta za letala na terminalu 3 zasedena, tako da so nas iz letala v letališko stavbo pripeljali z avtobusom, ali pa smo parkirali na starejšem terminalu 1. Orientacija v tranzitnem delu letališča je zelo enostavna. Terminal 1 in terminal 3, ki sta povezana med seboj, sta dolga in ozka, tako da praktično lahko hodite samo v dveh smereh. Pot z enega na drugi konec terminalov vzame vsaj 20 minut, v zgodnjih jutranjih urah še dlje. Na letališču v Dubaju je v zgodnjih jutranjih urah, v času največjega števila letov, nepopisna gneča, ki otežuje gibanje po letališču. Po sredini terminalov so številne trgovine (nakupovanju v nakupovalni prestolnici Bližnjega vzhoda se tudi na letališču ni mogoče izogniti), zaradi katerih je gneča še večja. Če se vam v terminalu 3 mudi, uporabite nekaj iznajdljivosti: ne hodite po sredini terminala, pač pa se premaknite na rob, za trgovine – tja, kjer so izhodi na letala. Ta stanska dela terminala sta tudi v času največje gneče skoraj prazna in opremljena s tekočimi trakovi, po katerih lahko še hitreje odbrzite z enega na drugi konec letališča Dubaj. Tranzitni del terminala 3 predvsem zaradi gneče morda ni najprijetnejši. Prijetnost in lepoto letališča Dubaj začutijo le tisti potniki, ki letališče v Dubaju zapustijo oziroma se prijavljajo na let. Deli letališča, v katerem je kontrola potnih listov, tekoči trakovi za pobiranje prtljage in pulti za prijavo so namreč gigantski, svetli in predvsem zelo mirni. Dubaj je bilo eno izmed redkih letališč, kjer smo se ob prijavi na let zaradi odsotnosti vsakršne gneče in nervoze počutili sproščeno. In še podatek za odvisnike od sodobne tehnologije: celotno letališče Dubaj je pokrito s signalom za brezplačen dostop do interneta, tako da vam tudi v primeru daljšega čakanja na priključni let ne bo dolgčas.

Video

Pristanek v Dubaju tik pred sončnim vzhodom, let Emirates EK 052 iz Münchna. Lep pogled na najvišji nebotičnik na svetu Burj Khalifa in terminal 3. Obvestila kabinskega osebja v nemščini in angleščini.

 

Nočni pristanek v Dubaju, let Emirates EK 050 iz Münchna. Obvestila kabinskega osebja v arabščini in angleščini med vožnjo do parkirnega položaja na terminalu 3.