Prevoz do Granade

Letalo prevoznika Clickair

Clickair

Hoteli Granada >>

Vlak

V Granado smo pripotovali z vlakom iz Cordobe. Vožnja je trajala slabi dve uri in pol, potovali smo s hitrim vlakom Altaria in to v prvem razredu.

Vlaki Altaria niso najsodobnejši španski hitri vlaki, zato tudi v prvem razredu ni pričakovati pretiranega razkošja. Sedeži so vendarle široki, udobni in z veliko prostora za noge. Potniki dobijo slušalke, da si lahko na zaslonih, ki visijo izpod stropa, ogledajo film – a vtič za slušalke na našem sedežu (in glede na reakcije potnikov tudi na mnogih drugih sedežih) je bil pokvarjen, tako da nam zvoka ni uspelo izvabiti iz njih.

Vozovnica za prvi razred je bila cenejša od vozovnice za drugi razred, ker smo jo kupili vnaprej prek interneta. Španske železnice za vnaprejšnje nakupe ponujajo dve promocijski tarifi:

– WEB: 60 % cenejše vozovnice za hitre vlake in vlake na dolge relacije. Nakup vozovnic je možen izključno prek interneta najmanj 15 dni pred potovanjem. Število vozovnic je omejeno.

– Estrella: 40 % cenejše vozovnice za hitre vlake in vlake na dolge relacije. Nakup vozovnic je možen prek interneta, na železniških postajah, v pisarnah RENFE in turističnih agencijah najmanj 7 dni pred potovanjem. Število vozovnic je omejeno.

Za vozne rede, najnovejše cenike in rezervacije prek interneta obiščite spletno mesto Španskih železnic RENFE.

Letalo

Granado smo zapustili z letalom španskega nizkocenovnega prevoznika Clickair (zdaj Vueling). Odleteli smo v Barcelono in od tam nadaljevali polet v Ljubljano (takrat je Clickair še letel v Ljubljano).