Prevoz do Krakova

Vlak Varšava-Krakov

Krakov in Varšavo povezujejo sodobni vlaki InterCity

Hoteli Krakov >>

Vlak

V Krakov smo potovali z vlakom iz Varšave. Krakov je z Varšavo po železnici dobro povezan. Podnevi iz Varšave v Krakov in v obratni smeri skoraj vsako uro vozijo sodobni, hitri, klimatizirani vlaki InterCity z električnimi vtičnicami (kar je priročno za prenosne računalnike, mobilne telefone in podobno).

Za enosmerno železniško vozovnico iz Varšave do Krakova smo odšteli približno 25 €. Cena vozovnice vključuje majhen prigrizek (krekerji, piškoti) in pijačo (kavo, čaj, sok), s katero vam postrežejo na vlaku. Vožnja traja slabe tri ure.

Vožnja z vlakom iz Ljubljane do Krakova traja najmanj trinajst ur in pol in vključuje najmanj eno prestopanje.

Avtobus

Obisk Krakova se da lepo kombinirati z obiskom Budimpešte. Med Budimpešto in Krakovom namreč vozijo avtobusi madžarskega nizkocenovnega avtobusnega prevoznika Orangeways. Vožnja z udobnim avtobusom traja sedem ur in pol, enosmerno vozovnico pa dobite že za okoli 20 €. Za vozni red, cenike in nakup vozovnic preko spleta obiščite spletno mesto Orangeways.

Letalo

Neposredne letalske povezave med Slovenijo in Krakovom ni. Adria Airways je nekoč letela iz Ljubljane v Varšavo in za zdaj ni jasno, ali bo povezavo ponovno vzpostavila. Iz Varšave se lahko do Krakova odpeljete z vlakom (ali pa si uredite priključni let).

Sicer je letališče v Krakovu eno izmed pomembnejših poljskih letališč. V Krakov letijo številni klasični evropski letalski prevozniki, med drugim Austrian Airlines, British Airways, Czech Airlines, Finnair, Iberia, Lufthansa in seveda poljski nacionalni prevoznik LOT, ter nizkocenovniki, med drugim Air Berlin, easyJet, Germanwings in Ryanair. Za podrobnosti o letalskih po vezavah obiščite spletno mesto letališča v Krakovu.