Prevoz do MacaaBooking.com

Macao in Hong Kong 24 ur na dan povezujejo hidrogliserji

Macao in Hongkong 24 ur na dan povezujejo hidrogliserji

Letalo

Mednarodno letališče Macao je z neposrednimi letalskimi linijami dobro povezano z ostalimi deli Azije. Za popotnike so zanimive predvsem direktne letalske linije med Macaom in naslednjimi mesti:

Bangkok (Air Macau, Air Asia)
Jakarta (Viva Macau)
Kuala Lumpur, Kota Kinabalu, Kuching in Penang (Air Asia)
Manila in Clark (Cebu Pacific Air)
Osaka (Air Macau)
Peking (Air Macau)
Seoul (Air Macau)
Singapur (Jetstar Asia Airways, Tiger Airways)
Šanghaj (Shanghai Airlines, Air Macau)
Taipei (Air Macau, TransAsia Airways, Eva Air)

Za najnovejše podatke o letalskih povezavah z Macaom obiščite spletno mesto letališča Macao.

Ladja

Macao je z rednimi ladijskimi linijami zelo dobro povezan s Hongkongom. Hidrogliserji med Macaom in Hongkongom vozijo 24 ur na dan, podnevi vsakih 15 minut, ponoči pa malo redkeje. Vožnja od Hongkonga do Macaa traja med 60 in 75 minut.

Eden izmed največjih in najbolj znanih ladijskih prevoznikov na liniji Hongkong – Macao je TurboJet.

V Hongkongu obstajata dva ladijska terminala za prevoz na Macao: Hongkong Macau Ferry Terminal na otoku Hongkong in Kowloon Macau Ferry Terminal v Kowloonu.

Hongkong Macau Ferry Terminal na otoku Hongkong je glavni ladijski terminal za prevoz na Macao. Terminal je povezan s trgovskim centrom Shun Tak Centre na zahodu hongkonške četrti Central. Pod terminalom je postaja podzemne železnice (MTR) Sheung Wan. Pred terminalom je postajališče mestnih avtobusov, na katerem med drugim ustavlja tudi letališki avtobus A2.

Vozovnice za hidrogliser na Macao lahko kupite na avtomatih ali na okencih. Na hidrogliser načeloma lahko vzamete le en kos ročne prtljage dimenzij 60x20x35 cm, ki tehta največ 10 kg. Večje kose prtljage bi morali praviloma oddati in zanje doplačati, a v našem primeru (na Macao in nazaj smo potovali med tednom, ko hidrogliserji niso polni) so nam vso prtljago brez doplačila dovolili vzeti s seboj v kabino.

Pri nakupu vozovnice upoštevajte, da morate pred vkrcanjem na hidrogliser opraviti mejno kontrolo. Če se slučajno zgodi, da je na kontroli potnih listov dolga vrsta, zaradi katere hidrogliser zamudite, se ne vznemirjajte preveč. Hidrogliserji čez dan vozijo vsakih petnajst minut in osebje bo poskrbelo, da vas vkrca na prvi naslednji čoln, na katerem je prostor. Če na pomol pridete prezgodaj, se prav lahko zgodi celo, da vas vkrcajo na čoln, ki odpelje pred čolnom, za katerega vozovnico imate. Hongkonški učinkovitosti pač ni para.

Za tiste, ki se jim mudi, s tega terminala na Macao vozijo tudi helikopterji.

China Ferry Teminal v četrti Tsim Sha Tsui v Kowloonu je drugi terminal, s katerega vozijo ladje na Macao. S tega terminala ladje na Macao vozijo vsakih 30 minut od 7. ure zjutraj do polnoči. Med polnočjo in sedmo uro zjutraj ladje s tega terminala ne vozijo.

Cena enosmerne ladijske vozovnice Hongkong-Macao za ekonomski razred je približno 140 HKD za dnevne plovbe in 170 HKD za nočne plovbe. Za podrobnosti obiščite spletno mesto prevoznika Turbojet.