Prevoz do Malezije

Mednarodno letališče KLIA v Kuala Lumpurju

Mednarodno letališče KLIA v Kuala Lumpurju

Hoteli Malezija >>

Letalo

Mednarodno letališče Kuala Lumpur ali KLIA, kot ga imenujejo v Maleziji, ni tako prometno kot letališče Changi v Singapurju, a v Kuala Lumpur kljub temu leti večina pomembnejših letalskih prevoznikov.

V zadnjem času se za evropske potnike agresivno potegujejo predvsem letalske družbe z Bližnjega vzhoda, na primer Emirates. Od evropskih letalskih prevoznikov je za lete v Kuala Lumpur velikokrat najcenejši KLM, vendar o kakovosti tega letalskega prevoznika na podlagi lastnih izkušenj ne moremo povedati veliko dobrega. Seveda lete v Kuala Lumpur po ugodnih cenah občasno ponujajo tudi drugi letalski prevozniki, tako da si pri načrtovanju potovanja vzemite čas za brskanje po njihovih spletnih mestih.

Letališče KLIA je zelo moderno in tako veliko, da včasih deluje kar malo zapuščeno. Očitno je, da KLIA ne sprejme tolikšnega števila letal, kot bi jih lahko. A prihoda na prazno letališče KLIA smo se marsikdaj pravzaprav razveselili, še posebej, če smo leteli z Emirates in zato prestopali na prenatrpanem letališču v Dubaju.

Marca 2009 je Evropo (natančneje London) in Kuala Lumpur začel povezovati tudi malezijski nizkocenovni letalski prevoznik AirAsia. Enosmerne vozovnice včasih ponujajo že za 99 funtov!

Za informacije o prevozu z letališča Kuala Lumpur (KLIA) do centra Kuala Lumpurja glejte pispevek Javni prevoz v Kuala Lumpurju.

Avtobus

Kuala Lumpur je z avtobusnimi linijami dobro povezan s Singapurjem. Vožnja s sodobnimi avtobusi traja okoli pet ur. Odkar je malezijski nizkocenovni letalski prevoznik AirAsia vzpostavil povezavo Singapur-Kuala Lumpur, se avtobusna podjetja, ki vozijo na tej liniji, še posebej trudijo za potnike. Avtobusi tako postajajo vedno udobnejši in sodobnejši, marsikateri prevoznik pa v ceno vozovnice vključi še obrok, s katerim vam postrežejo avtobusne “stevardese”. Glede na to, da morate biti na letališču v Singapurju kakšno uro pred poletom, da polet traja slabo uro, da v Kuala Lumpurju ponavadi zelo dolgo čakate na prtljago (če ste jo oddali pri prijavi na let) in da vožnja s terminala letališča, ki ga uporablja AirAsia, do centra Kuala Lumpurja lahko traja tudi uro in pol, avtobusna vožnja na relaciji Singapur-Kuala Lumpur niti ni tako slaba izbira.

Severni kraji polotoške Malezije so z avtobusi in mini avtobusi relativno dobro povezani s kraji v južni Tajski.

Vlak

Malezija je z železnico povezana tako s Singapurjem kot tudi s Tajsko. Malezijski vlaki so počasnejši kot avtobusi, vendar sodobni, čisti in urejeni. Za daljše nočne vožnje priporočamo nakup ležišča. Za informacije o voznih redih in cenah ter nakup vozovnic preko spleta obiščite spletno mesto Malezijskih železnic.