Prevoz do Mont Saint-Michela

Parkirišče pred samostanom Mont Saint-Michel

Če ne potujete s svojim avtomobilom, se do samostana Mont Saint-Michel lahko pripeljete z avtobusom

Hoteli Mont Saint Michel >>

Mont Saint-Michel leži na obali Atlantskega oceana, 358 kilometrov zahodno od Pariza. Kljub relativno veliki razdalji se veliko turistov odloči za enodnevni izlet iz Pariza v Mont Saint-Michel. To je mogoče predvsem po zaslugi hitrih francoskih vlakov TGV. Direktna železniška povezava med Parizom in Mont Saint-Michelom sicer ne obstaja. Z vlakom TGV se je treba odpeljati do Rennesa, od tam pa z avtobusom v Mont Saint-Michel. Kot rečeno je enodnevni izlet iz Pariza v Mont Saint-Michel izvedljiv, a naporen. Priporočamo, da pred obiskom Mont Saint-Michela prespite v prijetnem Rennesu, če želite v samostanu uživati v miru, pa se lahko odločite tudi za prenočevanje v hotelu v Mont Saint-Michelu.

Povezava Pariz – Mont Saint-Michel

  1. Zgodnji jutranji vlak TGV s pariške železniške postaje Montparnasse do Rennesa. Vožnja z vlakom traja dobri dve uri.
  2. Vožnja z avtobusom od Rennesa do Mont Saint-Michela. Vožnja traja približno uro in petnajst minut.

Rennes in Mont Saint-Michel povezujejo avtobusi prevoznika Keolis. Avtobusi iz Rennesa odpeljejo nekaj minut po prihodu vlaka TGV iz Pariza, tako da turisti ne izgubljajo časa s čakanjem.

V Rennesu se iz perona za vlake TGV povzpnite v stavbo železniške postaje in poiščite severni izhod (Sortie Nord). Do severnega izhoda se spustite po tekočih stopnicah. Takoj za izhodom iz železniške postaje zavijte desno na sosednjo avtobusno postajo (Gare routière). Vozovnico za avtobus kupite pri vozniku avtobusa.

Tudi avtobusi iz Mont Saint-Michela v Rennes so usklajeni z voznim redom vlakov TGV v Pariz, tako da vam na železniški postaji tudi pri povratku v Pariz ni treba čakati.

Za podrobnosti o voznih redih vlakov TGV iz Pariza do Rennesa in avtobusov iz Rennesa do Mont Saint-Michela ter informacije o cenah obiščite spletno mesto www.destination-montsaintmichel.com. Vozovnice za vlak TGV lahko rezervirate preko spleta na naslovu www.tgv-europe.com.

Mi smo se odločili pot v Mont Saint-Michel prekiniti v Rennesu, kjer smo eno noč prespali v hotelu Citotel Le Bretagne nasproti železniške/avtobusne postaje in si mimogrede še ogledali prijeten Rennes ter si v eni od odličnih restavracij privoščili tipični bretonski specialiteti: palačinke in jabolčnik. Naslednje jutro smo se s prvim avtobusom odpeljali v Mont Saint-Michel, po ogledu pa smo se preko Rennesa s hitrim vlakom TGV odpeljali v Pariz, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj nas pot ni tako utrudila.