Prevoz do Prage

Železniška proga

Železniška proga

Hoteli Praga >>

Če se v Prago odpravljate v lastni režiji in ne želite potovati z avtomobilom, imate na izbiro le eno varianto, in sicer vlak.

Vlak

Slovenske železnice ponujajo vozovnice do Prage po ceni 39 € v eno smer, tako da za povratno vozovnico odštejete le 78 €. Ta vozovnice po posebno ugodnih cenah veljajo samo za določene vlake, samo za datum, ki je naveden na vozovnici, in jih ni mogoče vrniti ali zamenjati.

Vožnja do Prage traja okoli 11 ur in vključuje prestopanje v Salzburgu. Za podrobnosti in najnovejše ponudbe obiščite spletno mesto Slovenskih železnic.

Letalo

Ljubljano in Prago je z direktnimi leti nekoč povezoval Czech Airlines. Let do Prage je trajal slabo uro in pol, cene vozovnic v okviru posebnih ponudb pa so se običajno gibale okoli 280 €. Czech Airlines je lete med Ljubljano in Prago kmalu ukinil in ni znano, če jih bo ponovno vzpostavil. Glede na slabe izkušnje z zasedenostjo linije je to malo verjetno, a lahko vseeno preverite v spletnem mestu Czech Airlines.

Avtobus

Redna direktna avtobusna povezava med Ljubljano oziroma drugimi slovenskimi kraji in Prago po naših informacijah ne obstaja. Avtobusi madžarskega prevoznika Orangeways pa Prago povezujejo z Budimpešto. Če imate na voljo več časa, lahko tako lepo kombinirate potovanje v Budimpešto in Prago. Najprej se z vlakom odpeljete do Budimpešte, nadaljujete z avtobusom v Prago, od tam pa se z vlakom vrnete v Slovenijo. Za vse naštete povezave so na voljo vozovnice po znižanih cenah (vlak Ljubljana-Budimpešta 39 €, avtobus Budimpešta-Praga 19 €, vlak Praga-Ljubljana 39 €).

Za najnovejše podatke o cenah in vozne rede obiščite spletno mesto avtobusnega prevoznika Orangeways (ki omogoča tudi rezervacije vozovnic preko spleta) in Slovenskih železnic.