Prevoz do Rennesa

V Rennesu se je priročno ustaviti na poti do samostana Mont Saint-Michel

Stari del Rennesa

Hoteli Rennes >>

Rennes leži približno 350 kilometrov zahodno od Pariza in je najlažje dostopen s hitrim vlakom TGV. Vožnja z vlakom od Pariza do Rennesa traja dobri dve uri. Železniške povezave med Parizom in Rennesom so pogoste. Vlaki vozijo približno vsako uro. Enosmerna železniška vozovnica stane okoli 55 €, v spletu pa so pogosto na voljo tudi posebne ponudbe vozovnic po ceni 29 €.

Vozovnico za vlak TGV od Pariza do Rennesa je najbolje rezervirati preko spleta na naslovu www.tgv-europe.com. Vozovnico za TGV plačate s kreditno kartico in jo natisnete doma. Natisnjeno vozovnico, ki vam je ni treba potrditi na rumenem avtomatu na železniški postaji, imejte obvezno s seboj. Rezervacija sedeža je obvezna in je vključena v ceno vozovnice.

Vlaki v Rennes vozijo iz pariške železniške postaje Montparnasse. Železniška postaja Montparnasse je velika in čeprav je povezana s številnimi linijami metroja, lahko hoja skozi labirint podzemnih hodnikov do nekaterih linij (na primer linije 4) traja tudi 10 minut. Na železniško postajo Montparnasse v Parizu se zato odpravite dovolj zgodaj, predvsem, če morate prevzeti tudi vozovnice. Če na postajo pridete prezgodaj, ne skrbite, saj je tako na postaji kot v neposredni bližini na izbiro množica trgovin, kavarn in okrepčevalnic, kjer se lahko oskrbite s hrano in pijačo ter v miru počakate na vlak.

Če se v Rennes odpravljate iz Chartresa, se morate z regionalnim vlakom najprej odpeljati do Le Mansa in tam prestopiti na TGV. Tudi vozovnice za ta dva vlaka lahko enostavno rezervirate preko spletnega mesta www.tgv-europe.com. Vozovnice za regionalni vlak od Chartresa do Le Mansa ne morete natisniti doma, pač pa jo morate s kreditno kartico prevzeti na avtomatu (ali na okencu) na kateri koli železniški postaji v Franciji ali Luksemburgu. Za prevzem vozovnice morate obvezno imeti s seboj kreditno kartico, ki ste jo uporabili za plačilo vozovnice preko spleta.

Železniška postaja v Rennesu je na južni strani mesta, približno 15 minut hoje do centra. V neposredni bližini železniške postaje so številni poceni, a lepo urejeni hoteli.