Prevoz do Siem ReapaBooking.com

Letališče Siem Reap v Kambodži

Letališče Siem Reap

Letalo

Mednarodno letališče Siem Reap je drugo največje letališče v Kambodži. Največje letališče je v glavnem mestu Phnom Penh.

Letališče Siem Reap je relativno majhno in slabo opremljeno. Obstajata dva terminala: za domače in mednarodne lete. Mi smo v Siem Reap prispeli in od tam odšli preko mednarodnega terminala. Letala na letališču Siem Reap parkirajo na ploščadi blizu letališke zgradbe. Do letališke zgradbe je treba peš. Takoj po prihodu v zgradbo sledi kontrola potnih listov (za podrobnosti glede vizuma za Kambodžo glejte prispevek Vizum za Kambodžo). Takoj za kontrolo potnih listov so v istem prostoru tekoči trakovi za prevzem prtljage. Na voljo je stranišče (v katerem je ponavadi gneča), menjalnica (kjer menjajo denar po zelo slabem tečaju) in peščica potovalnih agencij. Torej ni razloga, da bi se na letališču zadrževali dlje, kot je to nujno potrebno. Popotnike takoj za izhodom iz letališča napadejo vozniki tuk-tukov. Za vožnjo do centra Siem Reapa bi morali plačati okoli 5 USD.

Del mednarodnega terminala letališča Siem Reap za odhode je nekoliko večji od dela za prihode, vendar glede na rastoče število letov še vedno premajhen. Na prijavi na lete pogosto vladata gneča in zmeda, zato se je na letališče priporočljivo odpraviti zgodaj. Za kontrolo potnih listov je velika čakalnica in brezcarinske prodajalne, v katerih so cene precej zasoljene. Ponudba hrane in pijače je omejena.

V Siem Reap trenutno letijo naslednje letalske družbe:

 • AirAsia (Kuala Lumpu)
 • Asiana Airlines (Seul-Incheon)
 • Bangkok Airways (Bangkok)
 • Cambodia Angkor Air (Ho Chi Minh City, Phnom Penh)
 • Cebu Pacific Air (Manila)
 • China Eastern Airlines (Kunming, Nanning)
 • China Southern Airlines (Guangzhou)
 • Air Hanuman (Pattaya)
 • Jetstar Asia (Singapur)
 • Korean Air (Seul-Incheon)
 • Lao Airlines (Luang Prabang)
 • Malaysia Airlines (Kuala Lumpur)
 • Silk Air (Da Nang, Singapur)
 • Vietnam Airlines (Hanoj, Ho Chi Minh City, Luang Prabang)

Mi smo v Siem Reap leteli s prevoznikom Silk Air iz Singapurja in v zvezi s tem bi vam radi zaupali malo skrivnost glede nakupa letalskih kart po nizkih cenah. Silk Air je regionalni letalski prevoznik v lasti singapurskega nacionalnega prevoznika Singapore Airlines. Slednji v svojem spletnem mestu pogosto ponuja vozovnice iz Evrope do Singapurja po ugodnih cenah. In ne samo to: če pot iz Singapurja s Silk Air nadaljujete v kakšno drugo državo v jugovzhodni Aziji, lahko vozovnico dobite po praktično isti ceni kot vozovnico do Singapurja. Povedano drugače: za povratno vozovnico iz Londona do Singapurja s Singapore Airlines bi plačali 698 britanskih funtov, za vozovnico od Londona do Siem Reapa z dvakratnim postankom v Singapurju pa smo plačali 702 britanska funta. Za let od Singapurja do Siem Reapa in nazaj smo tako dejansko doplačali le 4 britanske funte! Za takšne in podobne ugodne letalske vozovnice pobrskajte po spletnem mestu Singapore Airlines. Edino pravilo je, da morate vse lete rezervirati v okviru iste vozovnice.

Avtobus

Siem Reap je z avtobusnimi linijami povezan s pomembnejšimi kraji v Kambodži (Phnom Penh, Kampong Cham, Soung, Battambang, Sisophon, Poipet, Anlong Veng, Koh Kong) in tudi z Laosom (Pakse, Don Det) ter Tajsko (Bangkok) in Vietnamom (Ho Chi Minh City).

Avtobusne vozovnice lahko kupite na turističnih agencijah in v nekaterih gostiščih. Za nakup vozovnice običajno zaračunajo 1-2 USD provizije. Vozovnice je priporočljivo kupiti vnaprej.

Glavni avtobusni prevozniki v Siem Reapu so Phnom Penh Sorya Transport, Capitol Tours in GST Express. Avtobusna postaja je v predmestju na vzhodni strani Siem Reapa. Vožnja s tuk-tukom do avtobusne postaje stane 2-3 USD. Le avtobusi prevoznika Capitol Tours ustavljajo pred njihovo pisarno v centru Siem Reapa, blizu Stare tržnice.