Prevoz do Singapurja

Letališče Changi v Singapurju

Supermoderno letališče Changi v Singapurju

Hoteli Singapur >>

Letalo

Singapur je eno izmed največjih in najpomembnejših prometnih vozlišč Jugovzhodne Azije, kar pomeni, da vas do tja pripelje praktično katera koli pomembnejša svetovna letalska družba. Seznam letalskih družb, ki letijo v Singapur, si lahko ogledate v spletnem mestu singapurskega letališča Changi. Če imate možnost leteti s Singapore Airlines, jo zgrabite, kajti singapurski nacionalni letalski prevoznik ponuja izjemen standard storitev in nenadkriljiv elektronski sistem za razvedrilo potnikov. Poleg tega na medcelinskih letih s Singapore Airlines nikoli ne boste lačni, saj vam bodo med rednimi obroki z veseljem postregli z raznovrstnimi prigrizki.

Singapore Airlines v sodelovanju z Malaysia Airlines med Kuala Lumpurjem in Singapurjem ponuja tudi shuttle service. Vozovnice po znižanih cenah prodajajo na letališčih po principu kdor prvi pride, prvi leti. Glede na veliko število letov med omenjenima mestoma vam po vsej verjetnosti ne bo potrebno čakati dlje kot uro ali dve.

SilkAir ali tako imenovana “regionalna krila Singapore Airlines” ponuja lete v razne eksotične kraje jugovzhodne Azije. Njihovo spletno stran se splača obiskati, če iz Singapurja načrtujete nadaljevanje poti.

V Singapurju so se dodobra zasidrali tudi nizkocenovni letalski prevozniki. Največji nizkocenovni prevozniki, ki letijo v Singapur, s AirAsiaJetStar Asia/ValuAir in Tiger Airways. Vozovnice za vse tri lahko kupite preko spleta.

Avtobus

Do Singapurja se iz večjih malezijskih mest zlahka pripeljete z medkrajevnim avtobusom. Največje malezijsko avtobusno podjetje z najboljšimi avtobusi in dobrimi vozniki je Transnasional. V voznem parku imajo tudi avtobuse poslovnega razreda z velikanskimi sedeži, ki potnikom ponujajo izjemno udobje. Če načrtujete nočno avtobusno vožnjo, ne pozabite na topel pulover – klimatske naprave so vedno nastavljene na najnižjo možno temperaturo. Pot večine medkrajevnih avtobusov iz Malezije se konča na postaji Lavender Street. Od tam se lahko do centra Singapurja odpeljete s taksijem ali pa se peš sprehodite do kakšnih 700 metrov oddaljene postaje MRT Lavender.

Iz najjužnejšega malezijskega mesta Johor Bahru se v Singapur lahko odpeljete tudi z lokalnim, neklimatiziranim avtobusom številka 170. Vozovnico shranite do konca vožnje, saj boste morali na malezijski meji iz avtobusa izstopiti, opraviti mejno kontrolo in počakati na naslednji avtobus št. 170, ki vas bo odpeljal do singapurske mejne kontrole. Tam zopet izstopite, opravite mejno kontrolo in počakate na naslednji avtobus št. 170. Vozovnica velja za kateri koli avtobus št. 170. V Singapur se na opisani način ni priporočljivo podati ob jutranjih prometnih konicah – razen, če želite izkusiti prerivanje med tisoči malezijskih delavcev, ki se vsako jutro vozijo na delo v Singapur, vračajo pa se zvečer, po peti uri.

Če ste dovolj mazohistični, da se v Singapur z avtobusom pripeljete direktno s Tajske, boste svojo pot najverjetneje zaključili pri velikem in kaotičnem Golden Mile Complex na Beach Road. Do postaje MRT Lavender se od tam lahko odpravite peš.

Vlak

Singapur je najjužnejša postaja Malezijskih železnic. Zanimivo je, da je ozemlje, po katerem tečejo tračnice in na katerem je singapurska železniška postaja, v lasti Malezije, kar je eden izmed virov stalnih prepirov med državama. Dobra stran potovanja z vlakom je, da boste v nasprotju s potovanjem z avtobusom morali na meji vlak zapustiti samo enkrat in sicer na singapurski strani, na kontrolni točki Woodlands, ki je veliko manj kaotična od cestnih mejnih prehodov. Malezijski obmejni policisti kontrolo opravijo na vlaku.

Na ekspresni vlak do Singapurja lahko vstopite v malezijskih mestih kot so Kuala Lumpur, Ipoh, Butterworth, Jerantut in Wakaf Baru. Za podrobnosti in nakup vozovnic preko spleta obiščite spletno mesto Malezijskih železnic.