Prevoz do Varšave

Železniška postaja Varšava

Železniška postaja v Varšavi ni ravno prijazen kraj, je pa pokrita s signalom za brezžični dostop do interneta

Hoteli Varšava >>

Letalo

V Varšavo smo leteli z Adrio Airways. Za vozovnico smo v okviru posebne ponudbe Adria Outlet odšteli 190 €, kar je odkrito povedano glede na razdaljo in nivo storitev, ki jih ponuja Adria Airways, še vedno odločno predrago, vendar pri letih z Brnika žal nimamo nobene prave izbire. Adria Airways ima na Brniku tako rekoč monopol.

Če ne drugega, je bil vsaj vozni red priročen. Z Brnika smo poleteli ob 7:30 zjutraj, tako da smo bili malo po deveti že v Varšavi. Vračali smo se nekaj dni kasneje okoli osmih zvečer, tako da smo lahko tudi praktično ves zadnji dan izkoristili za oglede.

Adria Airways trenutno v Varšavo ne leti. Glede na pogosto spreminjanje sezonskih voznih redov Adrie Airways se zna zgoditi, da bo povezavo med Ljubljano in Varšavo v prihodnosti ponovno vzpostavila.

Varšavsko letališče s centrom mesta (na primer železniško postajo) povezujejo avtobusi mestnega potniškega prometa, tako da vam taksistom (velikokrat goljufivim) ni treba plačevati dragih voženj s taksijem.

Vlak

Med Ljubljano in Varšavo obstajajo železniške povezave s prestopanjem na Dunaju. Vožnja traja najmanj 15 ur in 15 minut. Vožnja z vlakom je dolga, vendar izvedljiva, predvsem, če si na direktnem nočnem vlaku z Dunaja v Varšavo rezervirate spalnik ali vsaj ležalnik.