Prevoz z letališča Krabi na plažo Ao NangBooking.com

Ao Nang

Plaža Ao Nang

Priljubljeno letovišče Ao Nang je od mednarodnega letališča Krabi oddaljeno približno 45 minut vožnje s taksijem.

Taksi z letališča Krabi na plažo Ao Nang

Dostop do letališča imajo samo taksiji s posebnimi dovolilnicami in taksi je mogoče naročiti ter plačati samo na okencu na letališču Krabi. Cene taksijev so fiksne, tako da se vam ni treba bati, da bi vas kakšen pohlepen taksist ogoljufal. Taksi z letališča Krabi do letovišča Ao Nang stane 600 tajskih batov. Če potujete sami, ni ravno poceni, vendar vas pripelje direktno do hotela. Seveda je na voljo tudi cenejši prevoz, in sicer avtobus.

Avtobus z letališča Krabi na plažo Ao Nang

Poleg okenca, pri katerem lahko naročite letališki taksi, je okence, kjer za 150 batov lahko kupite avtobusno vozovnico z letališča Krabi do letovišča Ao Nang. Mi smo Krabi obiskali junija, torej v nizki sezoni v času monsuna, zato so se dekleta pri okencu zelo potrudila, da nas spravijo na avtobus namesto v konkurenčen taksi. Potovali smo trije: dva odrasla in en otrok. Takoj so nam ponudile, da kupimo dve karti, otrok pa se pelje brezplačno. Rekle so, da avtobus že čaka pred terminalom, tako da smo se odločili da poskusimo srečo, čeprav vemo, da bo verjetno trajalo dolgo časa, kajti na Tajskem avtobusi odpeljejo pač, ko se napolnijo.

Usedli smo se torej na avtobus in čakali. In čakali. In čakali. Pol ure pozneje so očitno ugotovili, da jim ne bo uspelo napolniti niti polovice avtobusa, zato so nas spodili z njega in nas naložili na manjšega. Nato pa smo spet malo čakali in se navsezadnje le odpeljali. Vožnja je seveda – z vsemi mogočimi postanki – trajala skoraj uro in pol, vendar nam je voznik naredil uslugo in ustavil neposredno pred hotelom Aonang Princeville Resort, v katerem smo prenočevali.

Vožnja z avtobusom je bila poceni, vendar dolga, a tudi zanimiva. Navsezadnje smo prišli, kamor smo hoteli priti. Avtobusa pa ne priporočamo, če se vam mudi. V slednjem primeru vzemite taksi.