Prtljaga

Kaj vzeti s seboj na potovanje?

Kaj vzeti s seboj na potovanje?

Kaj naj vzamem s seboj na potovanje?

To je verjetno eno izmed najpogostejših vprašanj, ki si ga popotniki zastavljajo pred odhodom – ne glede na to, ali se odpravljajo na podaljšan vikend v bližnjo prestolnico ali na več mesecev trajajoče potovanje v neznano.

Nekateri popotniki poskušajo v prtljago stlačiti čim več stvari, medtem ko drugi potujejo z neverjetno lahkimi nahrbtniki. Idealna količina prtljage je verjetno nekje vmes in je najbolj odvisna od vrste potovanja.

Trajanje potovanja na količino prtljage vpliva manj, kot si predstavlja večina neizkušenih popotnikov. Seveda za kratek oddih ob koncu tedna potrebujete manj prtljage kot za teden dni dolg izlet, a ko se potovanje raztegne na nekaj tednov ali več, si v nobenem primeru ne morete privoščiti vzeti s seboj sveža oblačila za vsak dan. Prati bo treba med potjo.

Ključni dejavnik pri odločanju o tem, kaj vzeti na potovanje, torej ni trajanje potovanja, pač pa vrsta potovanja. Če načrtujete potovanje po urbanih območjih, ste lahko prepričani, da bo tam v trgovinah na voljo vse, kar je na voljo doma – v mnogih krajih celo ceneje, kot doma. Če pa se odpravljate v odmaknjene kraje, poskrbite za to, da vzamete s seboj vse, kar bi lahko potrebovali, predvsem potrebščine za osebno higieno, zdravila, potrošni material za fotografiranje/snemanje z video kamero in druge pomembne osebne predmete.