Puerto Galera, Filipini

Puerto Galera, Filipini

Puerto Galera, Filipini

Hoteli Puerto Galera >>

Puerto Galera je nenavaden kraj. Od Manile ga ločita dve uri vožnji z avtobusom in ura in pol vožnje s čolnom. Puerto Galera je Manili najbližje obmorsko letovišče, v katerega naj bi na kratek oddih radi pobegnili prebivalci prestolnice Filipinov. A med našim raziskovanjem Puerto Galere smo srečali bore malo domačinov. Več je bilo ostarelih Američanov, ki so se v obmorski Puerto Galeri očitno odločili v družbi pol mlajših filipinskih žena preživeti preostanek svojega življenja.

Z vidika lepote narave Puerto Galera ni ravno tropski paradiž. Pogled na zaliv je predvsem ob zori in po sončnem zahodu lep, sicer pa je morje tako onesnaženo, da v njem plavajo edino čolni. Hoteli v Puerto Galeri organizirajo izlete s čolni na okoliške, samo z morja dostopne plaže, kjer je voda čistejša. Okoli Puerto Galere naj bi bilo po trditvah lastnikov hotelov tudi nekaj krajev, zanimivih za potapljače. Kdor raje ostane na kopnem, pa se lahko odpravi na enodnevni izlet do bližnjih slapov ali pa v šest kilometrov oddaljeni Sabang, ki je veliko živahnejši letoviški kraj. Morje je tudi v Sabangu onesnaženo, se pa zato ponaša z živahnim nočnim življenjem. V Sabangu ne manjka diskotek z eksotičnimi plesalkami, katerih glavni poklic glede na veliko število seksualno depriviranih nemških turistov očitno ni zgolj izzivalen ples.

Kdor išče zgolj nekaj obmorskega miru blizu Manile, se bo v Puerto Galeri dobro počutil. Če postane dolgočasno, je živahnejši Sabang oddaljen le nekaj minut vožnje s triciklom. Poleg tega je v Puerto Galeri ena izmed najboljših restavracij, ki smo jih odkrili na Filipinih. Kdor pa si bolj od miru želi uživati na prekrasnih tropskih plažah, naj Puerto Galero mirno preskoči in se poda naravnost na otok Boracay.