Rennes

Stari del Rennesa

Rennes je glavno mesto Bretanije in priročna točka za postanek na poti do samostana Mont Saint-Michel

Hoteli Rennes >>

Rennes, glavno mesto Bretanje z nekaj več kot 200.000 prebivalci, leži 350 kilometrov zahodno od Pariza. Rennes se v turističnih vodnikih ne pojavlja pogosto, saj se za razliko od mnogih drugih francoskih mest ne more pohvaliti s posebnimi znamenitostmi. A skozi Rennes vseeno potujejo mnogi turisti, predvsem zaradi tega, ker leži na poti od Pariza do znamenitega samostana Mont Saint-Michel. Samostan je s hitrim vlakom TGV od Pariza do Rennesa in avtobusom od Rennesa naprej mogoče obiskati v enem dnevu, a ker pot ni ravno najkrajša, se v Rennesu velja ustaviti za eno noč. Rennes je navsezadnje prijetno mestece, hoteli v Rennesu so poceni, hrana v Rennesu je dobra, za živahno vzdušje pa poskrbi več kot 60.000 študentov – predvsem ob četrtkih zvečer. Ob petkih se namreč večina študentov odpravi domov, tako da je tradicionalni dan za večerno zabavo v Rennesu četrtek.

Znamenitosti Rennesa

Poleg stavbe parlamenta Bretanije na Rue Nationale in morda operne hiše na Pl. de la Maine je glavna znamenitost Rennesa park Thabor. V tem mirnem, zelenem parku, je na ogled veliko število raznovrstnih rastlin: od dreves do vrtnic. Nekatere rastline v parku Thabor so zelo redke. V parku Thabor so tudi kletke z mnogimi raznobarvnimi pticami. Park Thabor se nahaja približno dvajset minut hoje od železniške postaje.

Pl. Sante Anne je zelo prijeten trg v centru Rennesa, obkrožen s številnimi lokalnimi restavracijami, kavarnami in pekarnami (vključno z odlično kreperijo Paysanne in pekarno La Fourneé St Michael). Ulice na južni strani trga so obdane s starimi, tipičnimi bretanskimi lesenimi hišami, katerih značilnost so vidni tramovi v fasadah. Nekatere stare hiše so zelo lepo obnovljene, druge se pošteno nagibajo v vse smeri.