Restavracija Augustiner Keller v MünchnuBooking.com

Dunajski zrezek s pečenim krompirjem in brusnično omako v pivnici Augustiner Keller v Münchnu

Dunajski zrezek s pečenim krompirjem in brusnično omako v pivnici Augustiner Keller v Münchnu

Kdor se odpravi v München, verjetno prej ali slej pomisli na klobase, pečenko, sočne zrezke, kislo zelje in ostalo bavarsko hrano, ki jo je seveda treba poplakniti z vrčkom ali dvema bavarskega piva. V Münchnu je na desetine restavracij in pivnic, v katerih ponujajo vse navedeno. Mnoge se nahajajo na zelo priročnih lokacijah v centru Münchna, mi pa smo se odločili preizkusiti restavracijo Augustiner Keller, ki je nekoliko umaknjena od glavnih turističnih poti in zato priljubljena predvsem med domačini. Ni nam bilo žal.

Restavracija Augustiner Keller se nahaja severno od glavne železniške postaje in dovolj blizu, da se s postaje do restavracije lahko podate peš. Restavracija Augustiner Keller je prava bavarska podeželska oaza sredi velikih poslovnih in stanovanjskih stavb, saj se nahaja v tipični bavarski vaški hiši, obkroženi z velikim vrtom. Prav nenavadno je, da se je takšna hiša ohranila tako rekoč v centru Münchna.

Restavracijo Augustiner Keller smo obiskali na mrzel decembrski petek. V predbožičnem času je bila tako zunaj kot znotraj lepo okrašena. Čeprav je bilo v restavraciji v petek zvečer precejšnje število gostov, smo mizo dobili takoj. Takoj po vstopu v restavracijo nas je obdal vonj po kislem zelju in pečenem mesu, kakor se za tradicionalno bavarsko restavracijo spodobi.

Naročili smo pivo Edelstroff, njoke s sirovo omako in seveda dunajski zrezek. V Münchnu pač ne gre razmišljati o prekomernih kalorijah.

Pivo je bilo polnega okusa in hkrati lahko, tako da bi zlahka zvrnili še kakšen dodaten vrček. Njoki so bili sveži in okusno začinjeni z omako iz raznih sirov. Telečji dunajski zrezek je bil tako sočen, da se je dobesedno topil v ustih. Poleg so priložili omako iz brusnic, katere rahla kislost se je odlično podala k ocvrtemu mesu, in pečen krompir ter mešano solato.

Verjetno boste rekli, da se vso to hrano dobi tudi v vsaki slovenski oštariji in da si jo lahko konec koncev pripravite tudi doma, s čimer se seveda strinjamo, a po drugi strani dodajamo, da je to le en del kulinarične izkušnje v restavraciji Augustiner Keller, kakršne v Münchnu ne gre zamuditi.

Na mizah ostalih gostov smo videli številne klobase, svinjino in celo ocvrte ribje filete. Slednje morda zato, ker je bil petel. Mnogi so se na koncu obroka posladkali z orehovimi palačinkami, pivo pa je teklo v potokih, tudi iz slavnih enolitrskih vrčkov.

Cene v restavraciji Augustiner Keller niso ravno nizke. Pol litra piva stane od 3,75 € dalje, za dunajski zrezek pa smo plačali 18,90 €. A kot rečeno, obisk Bavarske ni popoln brez pravega nemškega obroka v kakšni od tradicionalnih restavracij in Augustiner Keller je ravno pravšnja za to. Obiščite jo!

Lokacija: Arnulfstrasse 52, München. Odprto: pon-pet 10:00-01:00, sob-ned 11:30-24:00

Zemljevid Münchna

Restavracija Augustiner Keller na zemljevidu Münchna
[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Arnulfstrasse 52 München{}restaurant.png{}Restavracija Augustiner Keller, München” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]