Restavracija Jamai Halal Seafood Ao NangBooking.com

Jamai Halal Seafood

Restavracija Jamai Halal Seafood Krabi

Restavracija Jamai Halal Seafood Ao Nang je na glavni ulici tajskega letovišča Ao Nang, ki se spušča proti morju. Če po njej hodite navkreber v smeri od morja, je na levi strani, kmalu po trgovinici 7 Eleven.

Restavracija je vzbudila našo pozornost, ker pred njo pečejo tako imenovano prato z različnimi nadevi. Prati v angleščini rečejo pancakes (torej palačinke), čeprav gre v resnici bolj za vlečeno testo, podobno tistemu za burek. Kakor koli, ta prigrizek je odličen. V Singapurju in Maleziji ga pogosto skupaj s karijem jedo za zajtrk. Poskusili smo dve vrsti prate: z banano in z jajcem, a smo bili žal rahlo razočarani. Prata v Ao Nangu se niti zdaleč ne more primerjati z originalom iz Singapurja in Malezije.

Drugi razlog, zaradi katerega se nam je restavracija zdela zanimiva, je bilo število gostov. Zasedene so bile praktično vse mize, zato smo se odločili, da restavracijo preskusimo tudi mi.

Meni je kar obširen in cene nizke. Jedi stanejo v povprečju od 80 do 100 batov, torej manj kot 3 evre. Naročili smo piščanca z indijskimi oreščki, piščanca s praženo zelenjavo, rezance Pad Thai in papajino solato. Nato pa smo čakali. 15 minut, pol ure, 45 minut. Gostom, ki so naročili pred nami, so jedi prinašali neverjetno počasi. Po več kot eni uri čakanja smo prvo jed končno dobili tudi mi. Po nadaljnjih desetih minutah tudi drugo in tretjo. Bile so okusne: take, kot bi jih verjetno kakšna tajska gospodinja pripravila doma. A piščanec z oreščki je bil brez oreščkov, za kar so se nam opravičili. Zmanjkalo jih je.

Pojedli smo v petih minutah, saj smo bili od neskončnega čakanja prestradani. Nato smo hitro plačali in mimogrede na hitro pokukali v miniaturno kuhinjo, kjer smo videli točno to, kar smo pričakovali: kuhala je samo ena tajska gospa. Nič čudnega, da je trajalo tako dolgo.

Bi se v restavracijo Jamai Halal Seafood Ao Nang vrnili? Verjetno ne. Hrana je poceni in okusna, vendar ne dovolj, da bi nanjo želeli čakati debelo uro. Očitno je restavracija Jamai Halal Seafood Ao Nang postala žrtev lastnega uspeha, zato bi bil čas, da najamejo okrepitve za štedilnikom.