Restavracija La Riva Rovinj

Booking.com
La Riva Rovinj
Lignji na žaru v restavraciji La Riva v Rovinju

Restavracija La Riva v Rovinju je, iskreno povedano, tipična past za turiste. Leži neposredno ob morju poleg peščice drugih restavracij, katerih menije smo preverili in ugotovili, da vse ponujajo v glavnem isto hrano. Na voljo je klasika: vsakega po malem, od hamburgerjev do jedi z žara in morske hrane. Poleg tega restavracija La Riva v Rovinju tudi na spletni strani Trip Advisor ne dobiva ravno najboljših ocen: gostje se najbolj pritožujejo nad kakovostjo postrežbe, nekateri pa tudi nad hrano.

Pa je res tako slabo? Restavracijo smo preizkusili in ji ne bi dali ravno ene zvezdice, petih pa tudi ne. Uvrstili bi jo nekje v povprečje.

Osebje je bilo po naših izkušnjah prijazno, čeprav rahlo odsotno in naš natakar nam ni ravno hotel natančno povedati, ali so v črni rižoti tudi koščki sipe ali je samo obarvana s črnilom. Ko smo ga povprašali o tem, je preprosto rekel: »Natančno takšna je, kot na sliki.« Seveda se na sliki ni videlo kaj dosti, zato je nismo naročili.

Namesto tega smo naročili rižoto s škampi, lignje na žaru in piščančje nuggetse za otroka. Rižota s škampi je bila … v redu. Lignji ravno tako. Nič posebnega in verjetno iz zamrznjene morske hrane, saj škampi in lignji niso imeli tistega sladkega okusa, ki ga imajo le, če so sveže ulovljeni. Škoda, saj je restavracija tik ob morju in prepričani smo, da sveže morske hrane v Rovinju sredi poletja ni ravno težko dobiti, a očitno so se odločili za lažjo (in cenejšo) pot. Seveda so tudi cene temu primerne: nekoliko nižje kot v drugih, boljših restavracijah v Rovinju, vendar še vedno relativno visoke, saj je Rovinj ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij na Hrvaškem. Nad piščančjimi nuggetsi pa smo bili po pravici povedano pozitivno presenečeni, saj niso bili narejeni iz ultra predelanega piščančjega mesa, ampak iz dejanskih, nepredelanih kosov mesa.

Naročili smo tudi sok, mineralno vodo in točeno pivo ter za vse skupaj plačali 54 evrov. Ali bi se v restavracijo La Riva v Rovinju vrnili? Verjetno ne.

Lokacija: Carera 17, Rovinj