Restavracija Le Relais Gascon v Parizu

Restavracija Le Relais Gascon v Parizu

V restavraciji Le Relais Gascon v Parizu strežejo odlične tople solate.

Hoteli Pariz >>

Čeprav dvonadstropna restavracija Le Relais Gascon s svojo zunanjo podobo skorajda preveč agresivno vzbuja pozornost (kar je pogosto znak pasti za turiste z visokimi cenami in hrano podpovprečne kakovosti), smo se jo kljub temu odločiti preizkusiti. Predvsem zaradi tega, ker ni bila nabito polna le s turisti, pač pa tudi z domačini. Nismo bili razočarani.

V restavraciji Le Relais Gascon na vznožju Motmartra strežejo jedi po naročilu in gigantske tople solate, v času kosila pa ponujajo tudi meni za 25,50 €, ki vključuje predjed in glavno jed po izbiri ter sir, sladico ali kavo.

Naročili smo eno od njihovih gigantskih solat, “Salade du béarnais” (12,50 €), v kateri je zelena solata, paradižnik, kozji sir, slanina, ocvrt krompir in česen. Solata je bila zares gigantska in nadvse okusna. Navdušil nas je predvsem kozji sir, ki je bil topel, rahlo stopljen in blagega okusa.

Zelo smo bili zadovoljni tudi s postrežbo, ki je bila kljub nabito polni restavraciji hitra in prijazna. V restavraciji Le Relais Gascon nismo začutili niti trohice značilnega vzvišenega pariškega odnosa do turistov.

Račun smo poravnali v gotovini, ker kreditnih kartic ne sprejemajo.

Lokacija: 6 rue des Abbesses. Metro: Abbesses. Odprto: vsak dan 10:30-2:00. Splet: www.lerelaisgascon.fr