Restavracija Les Bouquinistes v Parizu

V Parizu ne manjka dobrih restavracij

Restavracija v Parizu

Hoteli Pariz >>

V restavraciji Les Bouquinistes v času kosila ponujajo dva menija (dva hoda ali trije hodi) po zelo prijazni ceni manj kot 30 €. Za večerjo boste odšteli malo več, v obeh primerih pa ne boste uživali le v odlično pripravljeni hrani, pač pa tudi v prijazni in popolni postrežbi.

Meni v restavraciji Les Bouquinistes, ki jo je zasnoval Guy Savoy, je relativno kratek. Za neodločne goste (ali za tiste, ki si želijo poskusiti čim več različnih jedi) pa so pripravili tudi zajeten meni dégustation.

Pri naročanju jedi z menija nam je pomagal mlad, prijazen natakar Ho. Gospod Ho je bil po eni strani zelo zgovoren, po drugi strani pa je dobro vedel, kdaj mora odnehati. Naročanje hrane v restavraciji Les Bouquinistes je tako zapleteno, da je bila pomoč natakarja več kot dobrodošla. Kljub najboljši volji nam sistema naročanja ni uspelo razvozlati – povemo lahko edinole to, da v mnogih primerih ni mogoče naročiti ene porcije jedi, pač pa najmanj eno porcijo in pol.

Kakor koli, po dolgotrajnem in intelektualno napornem naročanju smo se lahko končno sprostili in z veseljem pojedli vse naročene jedi, saj so bile dobro pripravljene z uporabo sezonskih sestavin. Najbolj so nas navdušili Tout champignons (vse iz gob) – izvrstna kombinacija raznovrstnih gob, pripravljenih na razne načine, v kateri so se prepletali razni okusi in teksture.

Lokacija: 53, Quai des Grands Augustins. Metro: St Michel. Splet: www.lesbouquinistes.com