Restavracije v PekinguBooking.com

Odlični škampi v čilijevi omaki v restavraciji Mala Youhuo v Pekingu

Odlični škampi v čilijevi omaki v restavraciji Mala Youhuo v Pekingu

Jackpot Cafe

Restavracija Jacpot Cafe stoji v pritličju stavbe Yuan Jia International Apartment (v kateri smo prenočevali) na ulici Dongzhong med postajama metroja Dongsishitiao in Dongzimen (krožna proga št. 2). Lastnik restavracije Jackpot Cafe je iz Hongkonga, kar odseva tudi v kantonsko obarvanem meniju.

Ena izmed naših najljubših jedi v restavraciji Jackpot Cafe je juha s kitajskimi polnjenimi testeninami wonton (ki bi jih lahko primerjali z velikimi ravioli). Na dolgem meniju je tudi na desetine drugih kitajskih jedi z rižem ali rezanci: od mesa do zelenjave in morske hrane.

Komur azijska hrana ni pogodu, si lahko v restavraciji Jackpot Cafe zjutraj privošči evropski ali ameriški zajtrk (kruh, ocvrta jajca, prepražen fižol …), na voljo pa je tudi več vrst peciva.

V restavraciji ponujajo brezplačen dostop do interneta; pod vsako mizo, ki stoji ob steni, pa je električna vtičnica. Vzdušje v restavraciji Jackpot Cafe je prijetno, notranja oprema je svetla in sodobna. V restavraciji radi posedajo s prenosnimi računalniki oboroženi tujci, ki živijo v Pekingu.

Postrežba v restavraciji Jackpot Cafe je počasna, natakarji in natakarice se obnašajo, kot bi jih nosila luna. Angleško ne govorijo, je pa zato meni v angleščini in kitajščini ter opremljen s fotografijami mnogih jedi, tako da pri naročanju ne bi smeli imeti težav.

Lokacija: 40 Dongzhong Jie, Dongcheng District.

Mala Youhuo (麻辣诱惑)

Odlično restavracijo Mala Youhuo (Spice Spirit) v trgovskem centru Sanlitun Village v Pekingu priporočamo le tistim, ki imajo radi zelo pekočo hrano. Kuharji v restavraciji Mala Youhuo pripravljajo jedi po najnovejših mednarodnih kulinaričnih trendih, a velika večina receptov temelji na kulinariki iz kitajske province Sečuan, v kateri nikoli ne skoparijo z najbolj ostrimi čiliji.

Restavracijo Mala Youhuo smo obiskali večkrat in je postala ena izmed naših najbolj priljubljenih restavracij v Pekingu. Škampi v ostri čilijevi omaki so nam bili tako všeč, da smo jih naročili skoraj ob vsakem obisku. Tudi pražen kitajski stročji fižol s čilijem in koščki svinjine je bil odličen, ocvrti lignji s čilijem ravno tako. Vse naštete jedi so bile zelo pekoče. Manj pekoči so bili lignji na žaru z blago čilijevo omako in čebulo. Lignji so bili sveži in spretno pripravljeni.

V restavraciji Mala Youhuo ponujajo tudi relativno bogato izbiro piva mednarodnih (Heineken, Carlsberg, Fosters …) in seveda kitajskih znamk.

Notranja oprema restavracije Spice Spirit v nakupovalnem centru Sanlitun Villgae je minimalistična, z diskretno osvetlitvijo, ogromnimi lestenci, velikim številom ogledal, belimi mizami in steklenimi ter kovinskimi okraski. Lahko bi stala sredi Londona, Pariza ali New Yorka. Šele ob pogledu na okoliške ulice smo se zavedli, da smo pravzaprav v Pekingu. Osebje restavracije je profesionalno, postrežba učinkovita, nekateri natakarji in natakarice znajo spregovoriti nekaj angleških besed, del menija je v angleščini, opremljen pa je tudi z nazornimi fotografijami.

Restavracija Mala Youhuo je idealen kraj za pikantno večerjo pred odkrivanjem pikantnega nočnega življenja v okoliških barih, diskotekah in klubih. Četrt Sanlitun, v kateri je ena izmed restavracij verige Mala Youhuo, po zaslugi živahnega nočnega dogajanja nikoli ne zaspi.

Lokacija: trgovski center San Li Tun Village, 2-3-1, 3/F, stavba št. 2, dvorišče št. 19, San Li Tun, okrožje Chaoyang, 100027 Beijing. Za ostale lokacije obiščite spletno mesto restavracije Mala Youhuo: www.spicespirit.com

Slaščičarna v hotelu Grand Hyatt Beijing

Čokolada, torte in piškoti v slaščičarni hotela Grand Hyatt Beijing niso poceni, a hkrati dovolj dobri, da je nismo obiskali samo enkrat.

Piškoti nas niso navdušili, so pa zato čokoladne kroglice toliko boljše, nekatere torte pa se lahko kosajo s kreacijami najboljših svetovnih slaščičarjev. Naša najljubša torta je sestavljena iz biskvita, čokoladnega moussa in hruškovega želeja, obogatenega s skrivnostnim alkoholom, ki torti da nenavaden, a odličen okus.

Pred slaščičarno v hotelu Gran Hyatt Beijing je nekaj miz, tako da so torte lahko privoščite kar tam, ali pa vam jih zapakirajo v lične škatlice in jih odnesete s seboj. Osebje v slaščičarni hotela Grand Hyatt Beijing govori angleško. Kava v slaščičarni hotela Grand Hyatt je ena izmed najboljših v Pekingu.

Lokacija: Grand Hyatt Beijing, 1 East Chang An Avenue, Dongcheng District. Kitajsko: 北京东方君悦大酒店, 东方广场, 东长安街1号, 中国北京市. Slaščičarna je v pritličju hotela, levo od recepcije.

BreadTalk

Splošno prepričanje, da se na Kitajskem ne dobi kruha, ker domačini za zajtrk, kosilo in večerjo pač jedo riž ali rezance, je napačno. Ljubiteljem kruha se obiska Pekinga in ostalih večjih kitajskih mest ni treba prav nič bati. Male kitajske pekarne so posejane po vsem mestu, po kakovosti pa izstopa singapurska veriga BreadTalk, ki ima trgovine v vseh pomembnejših nakupovalnih središčih v Pekingu.

V pekarnah BreadTalk pripravljajo svež kruh po inventivnih receptih. Poleg običajnega kruha, francoskih rogljičkov in s čokolado, vanilijo ali raznim sadjem polnjenih hlebčkov so tako na voljo tudi bolj eksotične kreacije iz lokalnih sestavin, na primer slani kruhki, posuti z mleto svinjino, ali sladki hlebčki, polnjeni z nadevom iz gomolja rastline jam. Orehovi hlebčki so tako okusni, da povzročajo odvisnost, sladkosnedneži pa se bodo razveselili tudi ponudbe skutinih tort.

V trgovino BreadTalk v nakupovalnem središču Ginza Mall blizu Yuan Jia International Apartment, kjer smo v Pekingu stanovali, smo skoraj vsako jutro skočili po sveže kruhke za zajtrk.

Lokacija: vsa večja nakupovalna središča v Pekingu, vključno z Ginza Mall in The Malls at Oriental Plaza.