Restavracije v Pragi

Restavracija Kolkovna, Praga

Restavracija Kolkovna, Praga

Hoteli Praga >>

Češka kulinarika morda ni najbolj domiselna, je pa vsekakor okusna in predvsem izdatna. Na tipičnem češkem meniju prevladujejo raznorazni cmoki, meso, kislo zelje in ocvirki, h katerim se poda vrček ali dva lahkega češkega piva.

Mednarodne restavracije na Vaclavovem trgu in v starem mestnem jedru ponujajo tudi mediteranske jedi, pice in celo azijsko hrano, a so tudi cene v teh najnovejših dodatkih h kulinarični ponudbi Prage po mednarodno zasoljene. Če cmokov ne sovražite ravno iz dna duše, se je v Pragi tako najbolje držati lokalnih restavracij in pivnic. Najbolj znana je zagotovo restavracija, pivovarna in pivnica Švejk, ki pa tudi ni več tisto, kar je včasih bila.

Obisk Prage nekoč ni bil popoln brez obiska Švejka. Danes se mu lahko mirno izognete. Priljubljenost Švejka med turisti je na to legendarno praško pivnico vplivala negativno. Osebje v Švejku je neprijazno. Če se v Švejku ustavite zgolj na pijači, zavijajo z očmi. Zdaj je v Švejku skorajda nujno treba jesti, a ob našem obisku na večini miz ni bilo pristne češke hrane, pač pa pice.

“Brez panike!” bi rekel dobri vojak Švejk. V Pragi obstajajo tudi druge, veliko boljše tradicionalne restavracije. Ena izmed njih je restavracija Kolkovna, čisto blizu Švejka.