Royal British Hotel EdinburgBooking.com


Hotel v Edinburgu: Royal British

Royal British Hotel Edinburg

Royal British Hotel Edinburg se nahaja na glavni nakupovalni ulici Princess Street v Edinburgu, manj kot 100 metrov od železniške postaje Waverley, kamor pripeljejo vlaki z vseh koncev Združenega kraljestva in tudi avtobus AirLink z edinburškega letališča. Kot da to še ne bi bilo dovolj, se Royal British Hotel Edinburg nahaja blizu vseh pomembnejših turističnih znamenitosti Edinburga in iz mnogih sob hotela se odpira čudovit pogled na glavno znamenitost mesta: edinburški grad.

Glede na navedeno bi upravičeno pričakovali, da so cene v hotelu Royal British v Edinburgu precej zasoljene, a nam je na tej povezavi  vendarle uspelo rezervirati enoposteljno sobo po zelo ugodni ceni 50 funtov na noč. Nočitev ni vključevala zajtrka. Slednjega je mogoče doplačati med bivanjem v hotelu, ali pa si ga privoščite v kakšni od bližnjih kavarn oziroma pubov ali restavracij s hitro hrano. Slednjih na železniški postaji Waverley in nakupovalni ulici Princess Street ne manjka.

Razlog za zelo ugodno ceno sobe v hotelu Royal British Edinburg je bilo morda dejstvo, da sobe v hotelu trenutno prenavljajo, zaradi česar pravijo, da lahko goste občasno moti hrup. Vendar ob našem obisku nismo slišali prav nobenega hrupa in naša soba (dobili smo dvoposteljno, čeprav smo plačali enoposteljno) je bila očitno pred kratkim prenovljena in zato zelo lepa, čista ter udobna.

V hotel smo prispeli okoli polnoči in s pozno prijavo nismo imeli nikakršnih težav. Recepcija hotela je odprta 24 ur na dan. Vse formalnosti s prijavo v hotel smo opravili v nekaj minutah.

Stanovali smo v sobi številka 308 v tretjem nadstropju hotela, iz katere se odpira pogled na ulico Princess Street in železniško postajo Waverley. Poleg udobne postelje, garderobne omare z dovolj obešalniki, majhne pisalne mize, telefona in televizije nas je v sobi pričakal tudi kuhalnik za vodo in zaloga brezplačne kave, čaja ter vroče čokolade. Brezplačno smo dobili tudi majhno plastenko vode in zavitek škotskega posladka “shortbread” – krhkega maslenega kolača. Slednjega smo zjutraj ob kavi z veseljem pohrustali.

V hotelu Royal British Edinburg ponujajo tudi brezplačni brezžični dostop do interneta. Povezava je zelo počasna, tako da lahko na YouTube mirno pozabite, za e-pošto in običajno brskanje po internetu ter kakšen klic preko Skypa (po možnosti brez videa) pa zadostuje.

Kopalnica v sobi številka 308 hotela Royal British Edinburg je bila do potankosti čista in opremljena z brezplačnim gelom za tuširanje in šamponom. Edina pripomba glede kopalnice je slab pritisk vode v prhi.

V hotelu Royal British Edinburg smo prenočevali sredi maja, torej izven kurilne sezone. A to ne pomeni, da v Edinburgu takrat ne more biti mraz. Ponoči se je pošteno ohladilo in za takšne primere smo imeli v sobi majhen električni radiator, ki smo ga z veseljem uporabili.

Royal British Hotel Edinburg je po naših izkušnjah zelo kakovosten hotel na idealni lokaciji v Edinburgu in ga priporočamo tako za poslovna kot zasebna potovanja.

Rezervacija hotela Royal British Edinburg >>

Zemljevid Edinburga

Royal British Hotel Edinburg na zemljevidu Edinburga


Večji zemljevid Edinburga