Royal Crown Hotel and Spa, Siem Reap, KambodžaBooking.com

Royal Crown Hotel and Spa, Siem Reap, Kambodža

Royal Crown Hotel and Spa, Siem Reap, Kambodža

Royal Crown Hotel and Spa je zelo udoben hotel s štirimi zvezdicami v Siem Reapu v Kambodži. Hotel stoji na idealni lokaciji 5-10 minut hoje do Stare tržnice, restavracij in kavarn na ulici Pub Street  ter več nočnih tržnic.

Brezplačen prevoz z letališča

V Siem Reap smo potovali z letalom iz Singapura in z veseljem izkoristili brezplačen prevoz z letališča, ki ga ponuja hotel. Voznik nas je z jasno napisanim znakom čakal pri izhodu z letališča. Na parkirišču smo bili rahlo presenečeni, saj nas ni prišel iskat z avtomobilom, pač pa s tuk-tukom, na katerem ni ravno veliko prostora za prtljago. Na srečo smo imeli le en kovček. A glede na to, da se v Kambodži na enem motociklu lahko peljejo trije odrasli in še otrok v naročju enega izmed njih, bi prtljago tudi v primeru, da bi je bilo več, verjetno nekako naložili.

Vožnja do hotela po prašnih cestah je trajala približno petnajst minut. Voznik tuk-tuka je bil zelo prijazen, tako da smo mu v roko stisnili majhno napitnino in se dogovorili, da nas v naslednjih dneh odpelje tudi do znamenitih templjev Angkor. Če v Siem Reapu potrebujete prijaznega in zanesljivega voznika tuk-tuka, med fotografijami na dnu strani objavljamo njegovo vizi

Prijava v hotel

Na recepcijo hotela smo prispeli že okoli enajste ure dopoldan. Čeprav se je v hotel uradno mogoče prijaviti šele po drugi uri popoldan, nas je prijazno osebje posedlo na udobne kavče na recepciji, uredilo formalnosti in nas obvestilo, da bodo sobo pripravili v roku pol ure. Med čakanjem smo lahko preko brezplačne brezžične povezave, ki je na voljo v celotnem hotelu, brskali po internetu. Za tiste, ki ne potujejo s pametnimi mobilnimi telefoni ali prenosnimi računalniki, sta v pritličju brezplačno na voljo tudi dva računalnika za dostop do interneta.

Soba

Soba v hotelu Royal Crown Hotel and Spa je bila velika, udobna, lepo urejena in čista. V hotelu so sicer naredili manjšo napako glede vrste postelje (rezervirali smo sobo z zakonsko posteljo, dobili pa sobo z dvema ločenima posteljama), o kateri smo takoj obvestili recepcijo, a so nam na žalost odgovorili, da so vse sobe v hotelu razprodane, tako da je takoj ne moremo zamenjati, lahko pa poskusimo naslednji dan. Glede na to, da smo bili s sobo v vseh ostalih pogledih zadovoljni, smo navsezadnje ostali v njej vseh pet noči. Postelji sta bili udobni, vzglavniki ravno tako.

Klimatizirana soba je bila opremljena s telefonom, televizijo z ravnim zaslonom in satelitskimi programi z vsega sveta, kuhalnikom za vodo in brezplačno zalogo kave/čaja, elektronskim sefom in minibarom. Cene pijače iz minibara so bile seveda, tako kot vedno v hotelih, pretirane, smo pa v hladilniku z veseljem ohladili svojo pijačo, ki smo jo kupili v majhni samopostrežni trgovini nasproti hotela.

Kopalnica v hotelu Royal Crown Hotel and Spa je bila velika, lepa, čista in opremljena tako s kopalno kadjo kakor tudi s prho. V omari v kopalnici sta nas čakala kopalna plašča, poleg umivalnika zobna krtačka, kapa za tuširanje, milo, gel za tuširanje in šampon. Zanimivo, da so nam vsak dan dali novo zobno krtačko in zobno pasto, čeprav jih nismo uporabili, tako da smo imeli na koncu dovolj kompletov za umivanje zob, da bi jih lahko začeli prodajati na lokalni tržnici.

Zajtrk

Cena naše sobe je vključevala samopostrežni zajtrk, ki so ga stregli v restavraciji v pritličju hotela. Izbira hrane je bila bogata. Na voljo je bil toast, francoske štručke, sir, salama, razne solate in sadje, marmelada, maslo, ocvrta jajca in velika zbira azijskih jedi, vključno z rezanci, rižem z raznimi omakami in mesom ter kamboškim pecivom. Kakovost hrane je bila na nadpovprečnem nivoju glede na kamboške kulinarične standarde.

Bazen in bar

V pritličju hotela sta dva bazena: eden s sladko in eden s slano vodo. Bazena sta majhna, a se je bilo kljub temu prijetno ohladiti v njiju. Mi smo zaplavali v bazenu s slano vodo, poleg katerega je bar, v katerem strežejo pivo, vino in raznovrstne koktajle.

Koktajle zvečer strežejo tudi v baru na strešni terasi hotela, a tam so cene za pol ameriškega dolarja višje kot v pritličju pri bazenu. So pa imeli v času našega obiska promocijo – za ceno dveh so ob določenih večernih urah postregli tri koktajle. Nam je bil najbolj všeč koktajl Angkor Wat Sunrise.

Priporočamo!

Royal Crown Hotel and Spa je zelo udoben hotel v Siem Reapu v Kambodži, ki ga brez nadaljnjega priporočamo tudi zahtevnejšim gostom. V nasprotju z mnogimi drugimi hoteli višjih kategorij v Siem Reapu, ki se večinoma nahajajo ob cesti proti letališču, daleč od središča mesta, leži Royal Crown Hotel and Spa na idealni lokaciji v centru Siem Reapa. Na staro tržnico in Pub Street se iz hotela zlahka odpravite peš. Osebje je prijazno, sobe udobne, zajtrk okusen, po dolgem dnevu v templjih Angkor pa se je prijetno ohladiti v bazenu ali si privoščiti koktajl v baru na strešni terasi.

Pri rezervaciji hotela Royal Crown Hotel and Spa pa bodite previdni, saj sta na istem naslovu dva hotela: Royal Crown Hotel in Royal Crown Hotel and Spa. Prvi je cenejši hotel s tremi zvezdicami, manjšimi in manj udobnimi sobami, drugi pa je hotel, o katerem pišemo v tem prispevku. Rezervirate ga lahko na naslednji povezavi: Royal Crown Hotel and Spa.

Zemljevid Siem Reapa

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”16″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”13.35274,103.857273{}lodging_0star.png{}Royal Crown Hotel and Spa, Siem Reap, Kambodža” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Royal Crown Hotel & Spa na zemljevidu Siem Reapa

Fotografije

[nggallery id=6]