Singapore AirlinesBooking.com


Singapore Airlines

Singapore Airlines

Za: nova, čista, do potankosti urejena letala, udobje, odlična hrana in postrežba, iskrena skrb za dobro počutje potnikov, bogata izbira filmov, glasbe, iger in koristnih informacij na zahtevo, član Star Alliance

Proti: nič

Ocena

Letalska družba leta, najboljša azijska letalska družba, najboljši ekonomski razred, najboljši mednarodni prvi razred, najprijaznejše kabinsko osebje, najboljša hrana, najboljši interaktivni razvedrilni sistem … To je le nekaj od množice nagrad, ki jih je prejela singapurska nacionalna letalska družba. A pri Singapore Airlines niso zaspali na lovorikah. Nagrade nenehno dežujejo.

Danes je Singapore Airlines eden izmed najboljših svetovnih letalskih prevoznikov. Vodstvo in zaposleni družbe se dobro zavedajo, da se za svoj uspeh lahko zahvalijo izključno potnikom, ki jim vedno znova izkazujejo zaupanje. Kdor ima priložnost poleteti s Singapore Airlines, na ostale letalske družbe verjetno ne pomisli več, kajti storitve, ki jih nudi svojim potnikom, so vedno korak pred konkurenco. Singapore Airlines je bila prva letalska družba na svetu, ki je svojim potnikom ponudila brezplačno pijačo in brezplačno uporabo slušalk. Z inovacijami kot je revolucionarni interaktivni razvedrilni sistem KrisWorld pa Singapore Airlines še danes postavlja vedno višje standarde storitev, o katerih govorijo celo druge letalske družbe. In jim seveda – če so tega zmožne – pridno sledijo.

Potniška kabina

Prve stvari, ki jih potniki opazimo po vstopu v letalo, so ponavadi sedeži in splošno vzdušje v kabini. Singapore Airlines takoj navduši. Sedeži v ekonomskem razredu so udobni, z zavihki na vzglavnikih, ki preprečujejo zdrs glave, s počivalniki za noge, v novejših letalih nastavljivi tudi v ledvenem delu in pod stegni. Sedeži torej, ki se lahko merijo s tistimi v boljših avtomobilih. Poleg tega ima vsak potnik pred seboj zaslon, ob sedežu pa daljinski upravljalnik, ki poskrbita za to, da tudi najdaljši poleti minejo kot bi trenil z očesom. Kabina je diskretno osvetljena in brezhibno čista, na sedežu pa potnike v ekonomskem razredu poleg vzglavnika in odeje pričaka še vrečka z zobno kremo in zobno ščetko, glavnikom in nogavicami, na nekaterih poletih pa tudi maska za oči.

Hrana

Singapore Airlines razvaja svoje potnike na vse možne načine. Kmalu po vzletu stevardese razdelijo lične menije, ob branju katerih se nam začnejo cediti sline. Po bogati izbiri aperitivov ali brezalkoholnih pijač, pospremljenih z vrečko oreščkov, smo potniki na primer za kosilo na enem izmed poletov iz Singapurja proti Frankfurtu za predjed dobili solato iz zelenega stročjega fižola, krompirja, paradižnika in purana v kisovi omaki. Za glavno jed smo lahko izbirali med piščancem v smetanovi omaki z belim vinom in baziliko, praženo zelenjavo in krompirjem ali pa ocvrtimi pokrovačami in ostrižem v sečuanski omaki z zelenjavo in rižem. Nadalje so nam ponudili sir in krekerje, tople kruhove bombete in maslo, za posladek pa sladoled in seveda kavo in čaj. To pa še ni vse. Da slučajno ne bi postali lačni, so nam med kosilom in večerjo ponudili jabolka, sendviče s sirom ali poprovo govedino in čokolado; za večerjo pa so nam tik pred pristankom postregli z mešano solato za predjed, za glavno jed smo lahko izbrali pečeno raco po kantonsko s slivovo omako, kitajsko zelenjavo in ocvrti riž ali pa goveji golaž s fetuccini in zelenjavo. Posladkali smo se z ananasovim kolačem, kavo in čajem, dobili pa smo seveda tudi tople žemljice in maslo. In ker se k vsakemu dobremu obroku prileže kozarec dobrega vina, Singapore Airlines vsako leto najame tri vrhunske svetovne strokovnjake, ki izmed cenjenih francoskih vin za njihove potnike izberejo najboljša.

Zabava in delo

Revolucionarni interaktivni sistem z Dolby Surround slušalkami in osebnim zaslonom KrisWorld v letalih Singapore Airlines poskrbi za to, da med dolgimi poleti nespečim odraslim in hiperaktivnim otrokom nikoli ne postane dolgčas.

V letalih Singapore Airlines si lahko ogledate na desetine filmov, ki vključujejo najnovejše uspešnice, in množico kratkih nadaljevank ter športne, modne in dokumentarne oddaje ter oddaje za otroke, novice (CNN) in turistične filme o krajih, v katere leti Singapore Airlines. Glasbeni navdušenci lahko izbirate izmed več kot 50 glasbenih CD-jev. Sistem KrisWorld vse avdio in video programe ponuja na zahtevo, tako da imate popolno kontrolo nad tem, kdaj in kaj boste gledali oziroma poslušali. Na voljo je tudi več kot 30 Nintendo in PC iger, vključno z legendarnimi Tetrisom, Pokemonom in Mario Bros. Če ste razpoloženi za intelektualne izzive, se lahko zabavate z igranjem šaha, kitajskega mahjonga in raznih kvizov, pri katerih lahko celo tekmujete z drugimi potniki na letalu. Če pogrešate domače jih lahko s pomočjo storitve KrisPhone preko satelitskega telefona pokličete kar s svojega letalskega sedeža, kar boste seveda doplačali. S svojega sedeža lahko pošiljate tudi SMS in e-pošto.

V novejša letala so pri Singapore Airlines vgradili celo USB priključek, računalniško tipkovnico in programsko opremo Office, tako da lahko svoje Wordove dokumente ali Excelove razpredelnice na letalu urejate brez računalnika. Vse, kar potrebujete, je USB ključ, na katerega shranite datoteke – tudi v ekonomskem razredu.

Singapore Girl

Ko govorimo o Singapore Airlines, ne moremo mimo njihovih stevardes, ki so po vsem svetu znane kot Singapore Girls. V začetku obstoja letalske družbe so marketinški strokovnjaki iskali nekaj, po čemer bi se Singapore Airlines ključno razlikovala od konkurence in našli so njo – prijazno, smehljajočo se stevardeso, odeto v do potankosti prilegajoči se malajski sarong kebaya, ki so ga oblikovali v znani francoski modni hiši Pierre Balmain. Od takrat je središče vseh njihovih marketinških dejavnosti Singapore Girl, ki je danes visokocenjena blagovna znamka, singapurski nacionalni simbol in sanje marsikaterega mladega singapurskega dekleta.

Da je Singapore Girl zares ikona v svetovnem merilu, pričajo dejstva, da je lutka v uniformi Singapore Airlines na ogled v londonskem muzeju voščenih lutk Madame Tussaud in da obstaja v enako uniformo oblečena igrača Barbie. Ikono najbolj resno jemljejo Singapurci sami. Singapore Girls uživajo ugled in občudovanje, ki se lahko primerja z lokalnimi filmskimi in pop zvezdniki.

Singapore Airlines je letalska družba, ki potnikom zagotavlja najvišje možno zadovoljstvo. Proti Aziji lahko z njimi v kombinaciji z Adrio Airways po relativno ugodnih cenah poletite tudi iz Ljubljane. Pobrskajte po internetu, pokličite svojega potovalnega agenta, udobno se namestite in uživajte.

Ocena temelji na naslednjih letih:

  • Frankfurt-Singapur-Frankfurt (večkrat med leti 1999 in 2004)
  • Singapur-Kuala Lumpur-Singapur (večkrat med leti 1999 in 2007)
  • Singapur-Ho Chi Minh City; Hanoj-Singapur (avgust/september 2003)
  • Singapur-Zürich (julij 2005)
  • London Heathrow-Singapur-London Heathrow (november 2010, avgust 2012, januar/februar 2013)