Sky Tower, AucklandBooking.com

Pogled s stolpa Sky Tower v Aucklandu

Pogled s stolpa Sky Tower v Aucklandu

Stolp Sky Tower je ena izmed najbolj znanih arhitekturnih znamenitosti Nove Zelandije. Sky Tower, ki stoji v središču Aucklanda, je visok 328 metrov in je najvišji stolp na južni polobli. Pogled z razgledne ploščadi, do katere vozijo ekspresna dvigala s steklenim dnom, ob lepem vremenu seže do 80 kilometrov daleč.

Ljubitelji adrenalina se lahko podajo na SkyWalk – obhod stolpa (po 1,2 metra široki ploščadi na zunanji strani!) na višini 192 metrov. Še drznejši adrenalinski zasvojenci si lahko privoščijo SkyJump – skok z vrha stolpa.

Poleg tega je v stolpu kavarna Sky Lounge, v kateri strežejo kavo in lahke prigrizke, restavracija z morsko hrano The Observatory in Orbit, edina vrteča se restavracija v Aucklandu. Kakovosti hrane v njej nismo preizkusili, lep razgled pa je menda zagotovljen.

Lokacija: Sky Tower je del kompleksa SkyCity, v katerem so tudi hoteli, restavracije, bari, koncertne dvorane, igralnice itd. Z iskanjem stolpa ne bi smeli imeti težav, saj se ga vidi z vseh koncev Aucklanda. Naslov: križišče Victoria Street in Federal Street. Splet: www.skycityauckland.co.nz